KALAN YEDİ HAFTAYA YÜREK DAYANMAZ!

Fehmi KETENCİ 11 Nis 2019

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Sportoto Süper Ligi Lefter Küçüandonyadis Sezonu'nun sona ermesine tam olarak yedi hafta kaldı. Yedi hafta kaldı ama kalan bu yedi hafta geçen haftalara pek benzemiyor. Geride öylesine yedi hafta kaldı ki; "kalan bu yedi haftaya yürek dayanmaz'".

      Her haftaki spor yazımızda o haftadan yansıyan fotoğraftaki görüntüleri, dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. O nedenle bu sıralar futbolumuzun odağında şampiyonluk yarışında yaşananlar var. O nedenle, her hafta neredeyse aynı şeylerden söz ediyoruz. Hedefe doğru geri sayım yapıyoruz.

      Geçtiğimiz hafta sekizinci haftayı yorumlarken şöyle yazmıştık;

      “Hatırlatmakta yarar var. Bu konuda en kritik durumdaki takım Başakşehir. 28. Haftada Beşiktaş, 33. Haftada ise Galatasaray ile deplasmanda iki kritik  maçı var”.

      “Belli ki; her iki takımın da her an puan kaybı yaşayacağı çok önemli maçları var. Sekiz hafta şampiyonluk yolunda zor dönemeçleri olan bir parkur. Ama herşeye rağmen Başakşehir’e avantaj sağlayan cepte olan altı puanlık bir fark var”.

      “Ligin alt tarafı ise tam karmaşa. Son iki sıra kritik durumda. Diğer takımlar için; 31 puanlı 13. sıradaki Fenerbahçe dahil oradaki takımlar için alınacak her galibiyet, şu anki puan cetveli sıralamasında fark yaratabilir, düşme hattını değiştirebilir”.

      “Bekleyelim görelim!”.

      Belli ki beklemek oldukça heyecanlı olacak. Bu zorlu yedi hafta zor geçecek. Bekleyen tam olarak yirmibir puan var. Yani; matematiksel olarak ilk dört sıradaki takımların zor da olsa şampiyonluk şansları var. Ama bu haftaki zor maçlarını galibiyetle kapayan takımdan ilk iki sıradaki; 61 puanlı Başakşehir ve altı puan gerisinde 55 puanlı Galatasaray çok daha fazla şanslı. Altı puan önde oluşuyla daha avantajlı gibi görünen Başakşehir’i; bu hafta sonu Beşiktaş ve 33. Haftada Galatasaray gibi iki zorlu maç bekliyor.

      Ama bir şey var ki; Başakşehir bu haftaki Beşiktaş karşılaşmasını kayıpsız geçebilirse şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj sağlayabilir. Ama bir gerçek var ki, süreç 33. Haftaya kadar heyecanını koruyacak gibi.

      Bu hafta çok önemli bir hafta. İki şampiyonluk adayı çok zor bir dönemeçte. Beşiktaş, Rizespor deplasmanında hiç beklemediği bir skorla 7-2 galip geldi ve oldukça fiyakalı bir şekilde; evinde, ligin zorlu ekiplerinden Konyaspor’u 2-0 gibi net bir skorla yenen Başakşehir’i ile sahasında ağırlayacak. Haftayı kendi sahasında Konyaspor’u 2-0 yenerek kapatan Galatasaray ise; kendisi için hep zorlu geçen Fenerbahçe deplasmanına gidecek. 

      Ben burada yazarken bile kafam iyice karışrı. Ne denli zorlu bir hafta bizleri bekliyor varın siz düşünün. Bu hafta için oldukça çok hesap var ki; her sonuç Başakşehir ve Galatasarayı için farklı bir heyecan yaratabilir.

      Şampiyonluk adayları için zorlu bir hafta.

      Bu durumdan kim daha şanslı çıkacak hiç belli değil ama, tek belli olan, sıralamanın, en azından bu hafta değişmeyeceği. Şimdilik görünen; hafta karşılaşmaları hangi sonuçla biterse bitsin, avantajın hala Başakşehir’de olacağı şeklindedir.

      Ama; Başakşehir galip gelirse altıncı haftaya daha parlatılmış bir avantaj taşıyabilir.

      Zirvede durum şimdilik bu. Görünen o ki heyecan gelecek haftalara artarak taşınacak.

      Zirve böyle de; alt tarafta da durum zirveden pek de farklı değil. Fenerbahçe düşme hattındaki rakibi Ankaragücü ile deplasmanda berabere kaldı. Hala rahatlamış değil. Akhisar Göztepe’yi İzmir’de yendi son sıradan bir yukarı çıktı.

      Son sıralardaki durum kolay anlatılacak gibi değil.

      Bir galibiyet alan takım sıra atlayabilir, hızlı bir adımla yukarılara çıkabilir.

      Alt tarfta ise, ölümcül bir heyecan bizleri bekliyor.

      Bekleyelim görelim!