KALPTEN İNANMAYAN TEK BİR KİŞİ VARSA!

Neşe BERBER 31 Ara 2018

Neşe BERBER
31 Mart 2019 yerel seçiminin en önemli adımı olan yer İstanbul. 31 Mart 2019 akşamı İstanbul için bir başka önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonundaki aday tanıtım toplantısında AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. İki yıldır yaptığım röportajlarda, belediye başkanları ile birebir görüşmelerimde başkanların hepsinin tek ortak söylediği söz işimizi aşkla yapıyoruz, belediye başkanlığı sevilmeden yapılacak iş değil’ sözleri idi.. 

Şimdi mevcut başkanlardan bazıları görevinde kalırken, bazı isimler görevlendirilmedi. Bu durum bazı isimlerde üzüntü, bazılarında şaşkınlık, bazılarında sevinç duygularının hakim olduğu bir aday tanıtım toplantısı yaşandı. Toplantı bitiminde artık İstanbul’un kaderi ile başkan adaylarının kaderi Mart 2019 seçimi ile yeniden şekilleneceği tarihi bir adım atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a olan sevdasını Cem Karaca’nın şu dizeleri ile dile getirerek başladı sözlerine,

"Dur, bırak kaynasın kahvenin suyu, Bana İstanbul'u anlat nasıldı?

Bana boğazı anlat nasıldı? Haziran titreyişlerle kaçak yağmurlar ardı

Yıkanmış, kurunur muydu yine o yedi tepe ana şefkati gibi sıcak bir güneşle

Dur, bırak kalsın açma televizyonu. Bana İstanbul'u anlat nasıldı

Şehirlerin şehrini anlat nasıldı? Beyoğlu sırtlarından yasak gözlerimle bakıp

Köprüler, Sarayburnu, minareler ve halice, Diyiverdin mi bir merhaba, gizlice

Dur, bırak, kımıldama, kal biraz öylece nolur. Kokun İstanbul gibidir, gözlerin İstanbul gecesi

Şimdi gel sarıl, sarıl bana kınalım. Gökkubbenin altında ordada beraber

Çok şükür diyerek yeniden başlamanın hayali

Hasretinin çölünde sanki bir pınar gibi

İnsanlar gülüyordu de

Trende, vapurda, otobüste

Yalan da olsa hoşuma gidiyor, söyle

Hep kahır, hep kahır, hep kahır Bıktım be"

Erdoğan, biz İstanbul'u hep kahırla devraldık. Tarihine, kültürüne, medeniyetine, çağına uygun hizmetlerle donatarak biz bugünlere getirdik. Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında, yeni bir tercih aşamasında. İnşallah İstanbul, 31 Mart 2019 akşamı, kendisini sakinlerinin her yerde güldüğü, huzur ve mutluluk içinde yaşadığı bir şehir olarak geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını seçeceğini diye getirdi.

Erdoğan konuşmasında yine "Tevazu, samimiyet, gayret ve gönül belediyeciliği ..." vurgusu vardı belediye başkanlarına.  Yıl boyunca konuştuğum belediye başkanlarının neredeyse tamamı özellikle son zamanlarda bu dört kelimeyi ağızlarından hiç düşürmediler. Erdoğan’ın konuşmasında şu sözler tüm belediye başkan adayları tarafından dikkatle dinlenen ve sorumluluklarını artıran ve ne kadar çok çalışmak zorunda olduklarını hatırlatan sözler oldu.

"Unutmayınız, kimse AK Parti'ye oy vermek zorunda değil. Biz insanlarımızın önce gönüllerini fethetmek, sonra da oylarına talip olmak durumundayız. Ve biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine bina ettik ve gönül belediyeciliğini yapacağız. Bunun başka bir yolu yoktur. Şayet bu salonda milletimizin gönlüne girerek, oyunu alamayacağına kalpten inanmayan tek bir kişi varsa bilsin ki yanlış yerdedir. “

Nitekim, bu cümlenin, Erdoğan’ın başkan adaylarına ne kadar çok çalışmak zorunda olduklarını altını çizen ciddi bir cümle olduğunu hatırlatması açısından çok büyük önem taşıyor…

Ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Erdoğan, "En güzide, kıdemli, tecrübeli, pratik, icraatçı bir isim dediği Binali Yıldırım ile tüm ilçe belediye başkanları artık Mart 2019 seçim startını vermiş oldu. AK Parti'nin diğer ilçe belediye başkan adayları şöyle;

AK Parti Adalar'da Özlem Öztekin Vural, Arnavutköy'de mevcut başkan Ahmet Haşim Baltacı, Ataşehir'de İsmail Erdem, Avcılar'da İbrahim Ulusoy, Bağcılar'da Lokman Çağrıcı, Bahçelievler'de Hakan Bahadır, Bakırköy'de Mehmet Umur, Başakşehir'de Yasin Kartoğlu, Bayrampaşa'da mevcut başkan Atila Aydıner, Beykoz'da Murat Aydın, Beylikdüzü'nde Mustafa Necati Işık, Beyoğlu'nda Haydar Ali Yıldız, Büyükçekmece'de Mevlüt Uysal,  Çatalca'da Mesut Üner, Çekmeköy'de mevcut başkan Ahmet Poyraz, Esenler'de mevcut başkan Mehmet Tevfik Göksu, Esenyurt'ta Azmi Ekinci, Eyüpsultan'da Deniz Köken, Fatih'te Ergün Turan, Gaziosmanpaşa'da mevcut başkan Hasan Tahsin Usta, Güngören'de Bünyamin Demir, Kadıköy'de Özgül Özkan Yavuz, Kağıthane'de Mevlüt Öztekin, Kartal'da Ebubekir Taşyürek, Küçükçekmece'de mevcut başkan Temel Karadeniz, Pendik'te Ahmet Cin, Sancaktepe'de Şeyma Döğücü, Sarıyer'de Salih Bayraktar, Sultanbeyli'de mevcut başkan Hüseyin Keskin, Sultangazi'de Abdurrahman Dursun, Şile'de İlhan Ocaklı, Şişli'de Nihal Yıldırım, Tuzla'da mevcut başkan Şadi Yazıcı, Ümraniye'de İsmet Yıldırım, Üsküdar'da mevcut başkan Hilmi Türkmen, Zeytinburnu'nda Ömer Arısoy'u belediye başkanlığına aday gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un 3 ilçesinde aday göstermediklerini, Cumhur İttifakı adayı olarak üç isim belirlediklerini, yerel seçimlerde Beşiktaş'ta MHP'den Serkan Toperi, Maltepe'de Ahmet Baykan, Silivri'de de Volkan Yılmaz'ı destekleyeceklerini söyledi.