KAPANDI, KAPANIYOR, KAPANACAK...

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz günlerde Uçankuş TV'nin uydudaki yayını kesildi ve patron Can Tanrıyar'ın kayıp olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Geçtiğimiz günlerde Uçankuş TV’nin uydudaki yayını kesildi ve patron Can Tanrıyar’ın kayıp olduğu iddiaları ortaya atıldı. Yıllar önce yine bir yılbaşı gecesi yayın bitti diyerek bütün çalışanlarını sahadan çekmişti Uçankuş. O zaman bir TV kanalında sadece magazin programı olarak yayın hayatına son vermişti. Gel zaman, git zaman derken kendi kanallarını kurup büyük ve başarılı işlere imza attılar. Birçok program, bir sürü popüler isim. Magazinden, müziğe, yaşamdan tekrar magazine birçok program ile yayın hayatına devam eden kanal. Söylentilere göre biriken borçlar ve ödenmeyen personel maaşları ve bir anda kayıp bir patron. Açıkçası ben yakın zamanda her şeyin tekrar düzeleceğini düşünsem de orada çalışan insanlar bu süreci nasıl atlatacaklar. Ev kirası, faturası, çocuğu, masrafı derken olan her zaman çalışana oluyor. Patronlar sefayı sürerken, aksi durumda emek harcayan insanlar hoop kapı önünde.

Yine iddialara göre Youtube yayını devam eden kanalı finanse ettiği belirtilen Metin Güneş ile kanalın yüzde 65'inin sahibi olan Can Tanrıyar arasında maddi sorun yaşandığı belirtiliyor. İddiaya göre Güneş, 1 buçuk yıl sonra Tanrıyar'dan durum raporu istedi. Bunun üzerine Can Tanrıyar da ortadan kayboldu. Tele 1'in haberine göre, kanal yönetimi 4-5 aydır işyeri kirasını, uydu ödemelerini, güvenlik ve yemek ücretlerini ödemedi. İki aydır da çalışanların maaşları yatırılmadı. Çalışanlar her gün kanalın önüne giderek tutanak tutturuyor. Durumu da tespit ettirmeye çalışıyor. Çalışanlara alacakları için gönüllü bir avukat yardımcı oluyor. 130 çalışanı olan Uçankuş TV geçtiğimiz aylarda Maslak'ta daha modern ve lüks bir ofise taşınmıştı.

Oda TV haberinde ise Tanrıyar'ın kanala ait 'milyonlarca dolar parayı alıp kaçtığı' iddia edildi.

Kanalla ilgili bu iddialar öne sürülürken Can Tanrıyar’ın nişanlısı Instagram hesabında yaptığı paylaşımda “karantinadayız, aşı sıramızın gelmesini bekliyoruz” şeklinde bir paylaşım yaptı. Bir diğer iddia ise Tanrıyar’ın yurt dışına çıktığı yönünde.

Açıkçası bir dönem o ailenin bir üyesi olarak çalışmış biri olarak Can Tanrıyar’ın kaçmış olabileceğine inanmak istemiyorum. Ama daha fazlada açıklama yapılmazsa piyasadaki kendisine ve ailesine olan bütün güvenilirliğin biteceği dedikoduları da aldı başını gidiyor.