KAPI ARDI

Aslı SERTDEMİR 17 Tem 2021

Aslı SERTDEMİR
Biz onları ha bugün ha yarın evlenirler diye bekliyorduk.

Biz onları ha bugün ha yarın evlenirler diye bekliyorduk. Ama onlar birkaç hafta önce ayrıldı. Ve ayrıldıkları gibi ikisi de yeni sevgililerine koştu. Valla yenileri kapı ardında bekletiyorlarmış, haberimiz yokmuş. Bu ne hız Kaan? Ne ara eskiyi unuttun, yeniye de aşık oldun Hadise? Siz daha düne kadar birbirinizin gözüne baygııın baygın bakıyordunuz. Ergen takipçileriniz aşkınıza methiyeler düzüyordu. Size özeniyordu. Ortaya atılan iddialar sonrası ayrılmış olsanız da yeniye adaptasyonunuz şaşırtıcı. Hayretler içinde kalıyor insan. Hadise; Mehmet Dinçerler ile yaşadığı ilişkiyi hiç gizlememiş. Lafı dolandırmadan ‘’İlk görüşte aşk!’’ demiş. Kaan Yıldırım da Çağla Şikel ile berabermiş. Ama o her zaman ki gibi sessiz. Çağla bildiğimiz Çağla… Sonuna dibine kadar inkar. Bu sefer Çağla istediği kadar inkar etsin. Bende buraya yazıyorum, ikisini el ele görmemiz çok yakın.   

Bütün hikaye!

Normalleşme sürecini herkes dört gözle bekliyordu. Müzik sektörü için bu bekleyiş çok daha sancılıydı. Neyse ki beklenen günler sonunda geldi. Konser alanlarından, mekanlardan müzik sesleri yükselmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde konser verenlerden biri de Gülşen’di. Ama maalesef konser sonrası ne Gülşen’in şarkıları konuşuldu ne de performansı konuşuldu. Herkes onun sahnede giydiği transparan kıyafeti konuştu. Esasen ‘’konuştu’’ diyerek olayı haddinden fazla kibarlaştırmış oldum. Kadını resmen çarmıha gerdiler. Yapılan o çirkin yorumlara Gülşen sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Yazdıklarını o kadar çok sevdim ki tek kelimesini atlamadan yazıyorum.  "Son konserimde, dilediğimi giyme özgürlüğümü kullanarak seçtiğim kıyafet, birçok farklı ama en mühimi özgürlük alanına, tercihlere olan saygı sınırlarını aşan türden yorumları duymama sebep oldu. Sizler için çok küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ne giydiğime, ne düşündüğüme, nasıl yaşamak ve var olmak istediğime sadece ama sadece kendim karar verebilirim. Tıpkı sizlerin de hayatlarında olduğu ya da olması gerektiği gibi. Bir toplumu oluşturan bütün parçaların, her görüşten, her inançtan olan tüm insanların, birbirlerine zarar vermeden, dilediği şekilde bir arada barış içinde yaşamasıdır bütün hikaye..." Umarım herkesin aklının bi yerinde bu yazı kalır.

 

Projelendirdik - 4

Erkeklerin proje ilişki için kadınlarda aradıkları özellikleri ve neden aradıklarını yazmıştım. Peki ama aradığı bu kadını, erkek nerede bulunur? İşte bunun için en iyi avlanma yeri sosyal medya. Birçok erkek bu mecrada işini çözüyor. Merak ettiğiniz birinin sosyal medya hesabını dikkatle incelerseniz, edineceğiniz bilgilere inanamazsınız. İşi, fobileri, statüsü, zaafları, zevkleri, alışkanlıkları… İşte bu onların işlerini inanılmaz kolaylaştırıyor. Tabi bir de en çekingen erkek bile sosyal medyadan utanıp sıkılmadan iletişime geçebiliyor. İşin aslı astarı; bu adamların iletişime geçtikleri hesapların çoğu ‘’fake’’ yani sahte. Hiçbiri yüz yüze gelene kadar gerçek kimliğini açıklamıyor. Sosyal medya çoğunlukla aranana cevap verse de yetersiz kaldığı yerde arkadaş desteği devreye giriyor.

Haftaya sıra kadınların proje ilişkilerinde…