​KARTAL LİGE ALIŞAMADI…

Burhan AKDAĞ 26 Kas 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Beşiktaş bu sezon en rahat maçına çıktı.

Beşiktaş bu sezon en rahat maçına çıktı. Bu rahatlık sahadaki oyuna çok yansıdı. 20 yılda 6 kez katıldığı Devler Ligi’nde bir türlü üst tura çıkamamıştı. Fikret Orman ve arkadaşları, sezon başında ilk hedefin ’Şampiyonlar Ligi kaderini değiştirmek’ olarak koymuştu. Ama hedef Avrupa olunca süper ligi umursamamak olmaz. Başkanından taraftarına, teknik direktöründen futbolculara, tüm amaçları öncelikle gruptan çıkmaya harcayan Kara Kartallar, bu kez işi son maça bırakmadan, lider olarak ilk kez gruptan çıktı ve tamamen lig maçlarını düşünecek duruma geldi. Şampiyonlar Ligi maçlarının olduğu haftalarda cuma günü oynadığı maçlarda puanlar kaybeden siyah-beyazlılar, gruptan çıkmayı garantilemenin rahatlığı ile artık tüm dikkatini lige vermek zorundaydı. Lider Galatasaray ile aradaki puan farkını kapatıp Süper Lig’de liderliği almak için çabalamak zorundalar..

Beşiktaş Yeni Malatya maçına bu duygular ile çıktı, ancak Beşiktaş’ın bu rahatlığı sanki nazara geldi. sahaya ısınmak için çıkan Pepe sakatlandı. Tosic, Medel ve Caner’in in cezalı olması Pepe’nin de ısınırken sakatlanması Şenol Güneş’i biraz zorladı.

Mitroviç ve Necip ile maça başlayan Beşiktaş ilk yarı istediği gibi futbolu bir türlü sahaya yansıtamadı. İlk yarı top hep Beşiktaş’taydı ama bir türlü pozisyona giremedi hatta ilk 45 dakika rakip kaleye bir şut dahi atamadı.

Son iki deplasman maçı Alanya ve Göztepe maçlarından galibiyet ile dönen Beşiktaş’ın lider ile arasındaki puan farkını kapatabilmesi için mutlaka üç puan alması gerekiyordu. Ancak Beşiktaş ilk yarı futbolu ile bu arzudan çok uzak görünüyordu..

İkinci yarının da maçın ilk yarısından hiç farkı yoktu, Beşiktaş topla oynadı kaybettikleri topları alan Malatya oynuyor gibi göründü. Beşiktaş 90 dakika boyunca yüzde 72 gibi topa sahip olma oranında oynamasına rağmen bir türlü gol pozisyonuna giremedi.

Buda büyük bir sıkıntının habercisi olsa gerek. İstanbul’da Akhisar maçı ve Yeni Malatya maçı maç boyunca topa sahip ol ama bir türlü pozisyona girme olacak şey değil.

Bu sıkıntıyı da Şenol Güneş’in bir an önce çözmesi gerekiyor. Beşiktaş’ın en rahat maçlarından birisi derken maç bir türlü sıkıntıdan kurtulmadı.. Son dakikalarda Malatya yakaladığı fırsatlardan birisini gole çevirmiş olsaydı ne olacaktı? Bana göre beraberliğinde mağlubiyetten hiçbir farkı yok. Kaybedilen iki puan hiç az değil.

Bu yüzden Şenol Güneş’in hep aynı oyuncular ile değil Negredo ve Lens’e daha çok fırsat vermeli. Bu iki futbolcuyu mutlaka hazır etmeli. Talisca dün yine hiç yoktu, Babel ve Quaresma keza öyle. Bu maçların belki telafisi var ama, lider ile puan farkının açıldığı bir gerçek. 13 maçta kaybedilen puan sayısı 16, Avrupa’da fırtına gibi esen Beşiktaş’a hiç süper ligde yakışmayan bir kayıp.

Teknik yönetim biran önce bu sıkıntıya bir çözüm bulmalı, takımdaki tüm futbolculardan yararlanmak için bir formül geliştirmeli.