Vakıf Katılım web

KARTAL LİGE DÖNDÜ

Burhan AKDAĞ 26 Şub 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
O gün geldi çattı.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için her şey hazırdı.. Vodafone Park çok özel günlerden birisine ev sahipliği yapacaktı.. İki takımın kadroları belli olurken iki ekipte de sürpriz vardı. Beşiktaş’ta Şenol hoca, Negredo ve Varner Love arasındaki tercihi Love olarak kullanmış. Bana kalsa iki forvetle çıkar Fenerbahçe’nin defans düzenini biraz bozardım. Ancak Şenol hocanın korkaklığını bildiğim için böyle bir sürpriz yapacağını tahmin etmedim. Asıl merak ettiğim Oğuzhan Özyakup’un kadrodan çıkarılması. Yapılan açıklamada gıda zehirlenmesi deniyor, iyi de takımda bir tek Oğuzhan mı zehirlendi? Ne yedi bu çocuk.. Oguzhan’ı izlemek için Avrupa’dan iki takımın yöneticisi boşuna gelmiş oldu…

Aykut Kocaman, ise Kameni'ye ilk 11'de şans vermiş. Ben bu maçta kalede mutlaka Volkan olacağını düşünürken, Volkan’ın yedek soyunmasına şaşırdım. Her iki takım kadrosunda iki Türk futbolcunun olması tabi ki üzücü.. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde sahada 4 tane Türk futbolcu var.

Dişe diş bir mücadele olacağı kesin, yeşil sahada adeta Şenol Güneş ve Aykut Kocaman’ın bir bilek güreşi mücadelesini izleyeceğiz.

Fenerbahçe maça çok diri başladı, ilk ciddi atağında golü de buldu. Bence bu pozisyonda ofsayt vardı ancak yan hakem bu pozisyonu atladı. Beşiktaş bir türlü istediği oyunu oynayamıyor, takımda bir panik havası var üç yapmakta zorlanıyordu. İlk yarının son 15 dakikasında Beşiktaş kendini göstermeye, atakları sıklaşmaya başladı, fakat ilk yarı bitince Fenerbahçe soyunma odasına önde girdi.

Beşiktaş ikinci yarıya inanılmaz bir tempo ile başladı, Fenerbahçe iyice geriye yaslanınca top Fenerbahçe kalesinin etrafında dönüp durdu. İkinci yarı hemen başında Bayern Münih maçında kırmızı kart gören Vida beraberlik golünü attı. 

Maçta sarı kartı olan Vida’yı Şenol hoca oyundan aldı, yerine Negredo’yu taze kuvvet sahaya sürdü..

Negredo iki asist ile Querasma’ya iki gol attırdı. Beşiktaş ilk yarı mağlup girdiği soyunma maç sonunda iki farklı galibiyet ile döndü..

Bayern Münih maçından sonra Beşiktaş’ın bu maçta ne yapacağı çok merak ediliyordu. Hatta Beşiktaş’a bir çok kişi hiç şans dahi vermiyordu.

Bu maç Beşiktaş’ın şampiyonluk yolunda keskin virajlarından birisiydi. Bu virajı kazasız belasız döndüler..

İkinci yarı Fenerbahçe hiç yoktu Valbuena maça girene kadar. Bence Aykut hoca Valbuena’yı çok geç oyuna aldı.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır iki pozisyon dışında iyi bir maç yönettiler. Fenerbahçe’nin attığı gol ofsayttı, Querasma’ya yapılan faul ise bariz bir penaltıydı.

Beşiktaş bugün aldığı 3-1 galibiyetle Süper Ligde ben de varım dedi…