​KARTAL UÇUYOR

Hamza GEZMİŞ 22 Şub 2017

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Boyu her geçen hafta kısalan ligde şampiyonluk yarışındaki takımlar arasında puan farkı açılırken, alt sıralarda kümede kalma mücadelesi veren takımlar ise birbirine yakın puanlarda seyrediyor.

Boyu her geçen hafta kısalan ligde şampiyonluk yarışındaki takımlar arasında puan farkı açılırken, alt sıralarda kümede kalma mücadelesi veren takımlar ise birbirine yakın puanlarda seyrediyor. Haftayı sahasında Akhisar Belediyespor'u mağlup eden Beşiktaş yine lider tamamladı. Kartal koptu gidiyor gibi. Siyah-Beyazlıları haftayı puan kaybı ile kapatan Medipol Başakşehir takip ediyor. Ligde ikinci yarıya iyi başlayamayan turuncu-lacivertliler, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Gaziantepspor'a sahasında 2 puan bırakarak uzun süren liderliğini arar oldu. Şampiyonluk yarışında en önemli kayıpları ise Ç.Rizespor deplasmanından beraberlikle dönen Galatasaray ve evinde Kasımpaşa'ya takılan Fenerbahçe yaşadı. İki istanbul temsilcisi bu sonuçlar sonrası lider Beşiktaş'ın  gerisinde kalarak taraftarlarını hüsrana uğratırken, gözler bu hafta oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisine çevrildi. Ligin alt sıralarında ise hareketlilik sürüyor. 13 hafta sonra düşecek 3 takım kim olur şu anki puanlar ve konumlarla bunu öngörmek zor. Alt sıralardaki mücadele için şu anda o bölgede yer alan takımların önümüzdeki haftalarda alacağı sonuçları yaşayıp görmemiz gerekecek diye düşünüyorum.

HAFTANIN TAKIMI: OSMANLISPOR

Uzun süredir galibiye hasret kalan başkent temsilcisi Adanaspor karşısında flaş bir skora imza atarken, ortaya koyduğu futbolla haftanın takımı olmayı başardı.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: MUSTAFA REŞİT AKÇAY | OSMANLISPOR

Takımını zorlu UEFA Avrupa karşılaşmasından sonra iyi  motive ederek dört haftanın ardından farklı galibiyet elde etmesini sağlayan Mustafa Reşit Akçay'ı haftanın en başarlı teknik adamı olarak görüyorum.

HAFTANIN FUTBOLCUSU: HAYDAR YIMAZ (ALANYASPOR)

Süper Ligde çıkıştaki Trabzonspor’un girmiş olduğu 9 net gol pozisyonunu önleyerek takımının altın değerinde 1 puan almasını sağlayan tecrübeli kaleci bana göre haftanın en iyi performansının sahibi oldu. 

HAFTANIN EN GÜZEL GOLÜ ÖZGÜR ÇEK:  RİZESPOR-GALATASARAY 

Galatasaray maçında attığı frikik golüyle takımına çok önemli bir puan kazandırmasının yanı sıra, vuruş kalitesi itibarıyla haftanın en güzel golünü atmış oldu.

KAYSERİSPOR-BURSASPOR 2-0

Son haftalarının flaş ekibi Kayserispor, almış olduğu hayati puanlarla alt sıralardan hızlıca kurtulurken, Bursaspor karşısında oynamış olduğu futbolla göz doldurmaya devam etti. Devre arası yapılan Lawal, Rotman, Varela ve Güray transferlerinin takım kalitesini yükseltmesinin yanı sıra oynanan futbola ve alınan birbirinden önemli galibiyetlere önemli katkı verdiğini düşünüyorum.

ANTALYASPOR-KARABÜKSPOR 1-0 

Hocası Igor Tudor’u Galatasaray’a kaptıran Karabükspor, Antalya karşısında girmiş olduğu bir çok gol pozisyonu değerlendiremeyerek Eto’nun son dakikalarda attığı golle engel olamadı ve üç puanı da kaptırdı. Karşılaşmada her iki takımıda ortaya koymuş oldukları pozitif futbol anlayışından ve göze hoş gelen futbollarından dolayı kutlarken, Antalyaspor adına Eto’nun bitiriciliğinin nedenli önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-GAZİANTEPSPOR 0-0

Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından dikiş tutturamayan Medipol Başakşehir, şampiyonluk yolunda çok önem arz eden iki puanı kendi sahasında kaybetmiş olması handikap olarak değerlendirilebilir. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren G.Antepspor için ise alınan bir puan altın değerindeydi.

ÇAYKUR RİZESPOR-GALATASARAY 1-1

Teknik adam değişikliğiyle haftaya giren Galatasaray, üst sıraları yakalamak adına ayağına gelen fırsatları bir bir itiyor. Tudor yönetimindeki aslan Rizespor karşısında ilk yarı genelinde topa sahip olarak olumlu bir görüntü verse de, ikinci yarı ortaya konan futbol taraftarının hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu.Galatasaray adına sezonun en efektif futbolunu ortaya koyan Bruma’nın kadroda değerlendirilmemiş olması bence büyük hataydı. Hoca değişikliğinin fiziksel olarak sahaya yansıması gözlemlenirken bunu skorlarla destekleyemezse Tudor için Galatasaray macerası gelişi gibi olaylı olur.

GENÇLERBİRLİĞİ-KONYASPOR 2-0

Genel olarak iki tarafın da kısır ve etkisiz geçirdiği ilk yarıda skoru  Serdar Gürler'den gelen harika frikik golü değiştirdi. Gençlerbirliği'nin yıldız ismi harika bir vuruşla takımını öne geçirdi.İkinci yarıya da hızlı giren ev sahibi Serdar’la bir gol daha bulup farkı ikiye çıkardı ve rahatladı.Maç boyu rakip kaleye gitmekte, gittiği zaman da bir şeyler üretmekte zorlanan Konyaspor kalan sürede etkili olamadı.

FENERBAHÇE-KASIMPAŞA 0-0

Galatasaray gibi Fenerbahçe’de üst sıraları yakalamak adına ayağına gelen fırsatları tepmeye devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekip kendi sahasında mutlak kazanmak zorunda olduğu karşılaşmada Kasımpaşa savunmasını aşamayarak çok önemli iki puan kaybetti.Yaşanan puan kaybıyla şampiyonluk yolunda şansı gittikçe azalan Kanarya karşılaşmada Advocaat’ın yapmış olduğu kadro rotasyonuda işe yaramadı.

BEŞİKTAŞ-AKHİSAR BELEDİYESPOR 3-1

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Kartal, Cenk ve Talisca’yla bulduğu gollerle öne geçmeyi başarırken, rakibinin direncini kırmış oldu.Ricardo Quaresma performansı ve asistiyle göz doldururken, karşılaşmanın son on dakikasında tempoyu düşürüp rolantiye alan Beşiktaş haftaya oynayacağı Galatasaray derbisini düşünür gibiydi.Beşiktaş almış olduğu galibiyetle rakiplerinin puan kaybettiği haftada liderliğini perçinlemiş oldu.

ADANASPOR-OSMANLISPOR 1-5

Osmanlıspor, Avrupa mesaisinin ardından konuk olduğu Adanaspor deplasmanını net bir skor ve güzel bir oyunla geçmeyi başarırken, dört maç aranın ardından üç puanla buluştu.Karşılamada attığı 1 gol ve 4 asistle öne çıkan oyuncu ilerleyen yaşına rağmen Webo oldu.Adanaspor yakalamış olduğu çıkışı son iki haftada almış olduğu mağlubiyetlerle bitirmiş oldu.

TRABZONSPOR-ALANYASPOR 0-0

İkinci yarının flaş ekibi Trabzonspor kendi sahasında baştan sonra üstün olduğu karşılaşmada Alanyaspor’un başarılı kalecisi Haydar Yılmaz’ı geçemeyerek kendi sahasında puan kaybı yaşayarak galibiyet serisini sonlandırdı. Alanyaspor ligde kalma yolunda çok önemli bir puanı alırken gösterdiği mücadelenin yanı sıra kalecisi Haydar’a şükretmesi lazım.