KARTALLAR YÜKSEK UÇAR

Burhan AKDAĞ 06 Mar 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Bu sene Süper Lig tahminimden ilginç ve zor bir hal aldı. Her hafta zorlu viraj yazıp duruyorum.

Bu zorlu virajlar sanırım ligin son haftasına kadar devam edecek gibi.

Başakşehir ve Galatasaray’ın galip geldiği, Fenerbahçe’in üç puan kaybettiği hafta mutlak galip gelmek lazım. O yüzden Trabzon maçı çok önemli, puan kaybetmemek lazım. 

Beşiktaş, Trabzon’a çok moralsiz geldi. Hava alanında yaşananlar ise bu moralsizliğe adeta tuz biber ekti. Bir kaç gün önce kupa maçında Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmayı yöneten Halis Özkahya, maçın başlama vuruşundan sonraki ilk hareketi Tosic’e sarı kart göstermek oldu. Maçın henüz ilk dakikası dolmamış, 33. saniyeydi.

Maç çok hızlı başladı. İlk dakikalarda Trabzonspor’un çok önde baskı yapması Beşiktaş’ı zaman zaman zor durumlara soktu. Bu dakikalarda hızlı çıkan Beşiktaş, Trabzon kalesinde tehlikeli pozisyonlar yakaladı. İlk yarının ortalarından sonra Beşiktaş maça ağırlığını koydu. Love, Talisca ve Lens ile kaçan goller adeta saç baş yoldurdu.

Love ile ilgili bir kaç şey söylemem gerekiyor.

Love sanırım Beşiktaş’ta oynadığının hala farkında değil. Kendini Alanyaspor’da zannediyor. Eğer Beşiktaş’ta oynuyorsan bu kadar bencil oynamayacaksın. Aldığı topların büyük bölümünü ayağında ezdi, tutabildiğini de bencilce harcadı.

Şenol Güneş ikinci yarının başlarında Love, Negredo ile değiştirdi.

Dakikalar 68’i gösterirken bir taraftarın elinde Türk bayrağı ile sahaya girmesine anlam veremedim. Trabzonspor bu taraftar yüzünden ceza alırsa ne olacak?  Zaten kulüp karışık, iyice karıştırmaya ne gerek var?

Negredo’nun oyuna girdiği bir kaç dakika sonra belli oldu.

Yaptığı muhteşem asist ile Babel golünü attı.

Fazla değil altı dakika sonra Negredo yine Babel’e öyle bir pas verdi ki, Babel’e sadece ikinci golü atmak kaldı.

O da attı zaten. Trabzonspor ikici golü kalesinde gördükten sonra iyice oyundan koptu. Beşiktaş’a baskı yapmaya çalıştı, ancak topu ayağında tutan Beşiktaşlı futbolcular buna fırsat vermediler.

Negredo takıma alıştı. Son üç resmi maçta yaptığı asistler ne kadar kaliteli olduğunu gösterdi.

Şimdi sıra Lens de.  Querasma’nın cezalı olması bakalım Lens’i ateşleyecek mi?

Ben Lens konusunda çok umutluyum. O da en kısa zamanda takıma alışacak, Beşiktaş’ı uçuracak futbolcuların başında gelecek.

Beşiktaş, Trabzonspor galibiyeti ile bu sene şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu belli etti. Futbol kamuoyu Beşiktaş’ın bu maçta puan ya da puanlar kaybedeceğini bekliyordu. 

Ama Beşiktaş 8 günde üç maç yaparak bir inanılmazı gerçekleştirerek Süper Lig ve Türkiye Kupası bensiz olmaz dedi.