Vakıf Katılım web

'KAZANAN BİR TANE DE KAYBEDENLER VE ÇIKARILACAK DERSLER KAÇ TANE?'

Yaşar İÇEN 25 Haz 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
23 Haziran İstanbul seçimi Türkiye işleyiş adına köklü değişimler başlatılmalı mesajını verdi...

Ekrem İmamoğlu kazandı. İstanbul için hayırlara ve hizmete vesile olsun diyerek tebrik ediyorum.

İstanbul’da sandıktan çıkan sonuç Türkiye ve bilhassa Cumhur İttifakı açısından çok çetrefilli bir tabloyu gözler önüne serdi.
Vatandaş, 'Beni ciddiye al, dinle' mesajını çok net olarak verdi.
Aslında İstanbul; Türkiye adına tüm mesajları verdi.
Umuyorum ki İstanbul’un verdiği mesajlar göz önünde tutulur ve şapkalar çıkarılıp iyice düşünülür.
31 Mart sonrası seçim tekrarı kararından sonra yapılan anket sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu’nun oyları tepkiden dolayı yükseldi. 23 Haziran’a yaklaştıkça bu oran hızla düşüşe geçti. Çünkü Cumhur İttifakı sahadan çekilmişti ve söylem dili yumuşamıştı. Binali Yıldırım doğru kampanya ile İstanbul’u alabilirdi aslında. Taa ki söylemlerle suçlamalara ve polemiklere dönene kadar! Ve son on güne kadar! Kendi adıma söyleyeyim şaşkınlıktan ağzım bir karış açık adeta beyin dumuru yaşadım!
İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen program sonrasında seçmen ve Cumhur İttifakı arasında ipler koptu!
Ortaya çıkarılan Küçükkaya’nın adım adım otel görüntüleri vatandaşta ‘FETÖ kumpasları’ travmasını yarattı! Öfkeli söylemler en yüksek seviyeden yine meydanlarda arz-ı endam etmeye başladı ve mevzu uzadıkça uzadı.
Hemen ardından en büyük darbeyi teröristbaşı Öcalan’ın mektubu ve bu mektup üzerinden yürütülen kampanya vurdu! Bana bile sorsalar ‘aman sakın ha bu topa girmeyin maçı direkt kaybedersiniz. HDP ve Kandil Öcalan’ı sadece polemik yaratmak için kullanıyor. Teröristbaşının Kürtlerde hiçbir anlam ve önemi yok’ derdim.
Ekranda ilk gördüğümde bana ‘yeşil’ kod adlı ismi hatırlatan Ali Kemal Özcan hakkında sayısız öfkeli soru belirdi vatandaşın kafasında! Güven vermeyen; bakışları, duruşu, cümleleri ile tam bir faciaydı! Tövbe tövbe yaşadığımız bu günler bir kabus mu dedim defalarca. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kişi ile aynı perdeden nasıl konuşmuştu?
Ali Kemal Özcan; kimdi, neydi, Öcalan ziyaretinde ne işi vardı, kim vesile olmuştu, binlerce insanın ölümüne sebep olan Öcalan’ı neredeyse kahraman ilan edecekti neden? 
Teröristbaşı Öcalan’ın mektubuyla aynı anda IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’nin ziyaretine de tepki büyük oldu!
Cumhur İttifakı adeta kendi kalesine golleri sıraladıkça ne oldu biliyor musunuz? Milliyetçi ve muhafazakar seçmeninin tepkiyle İmamoğlu’na yönelmesine sebep oldu. Bu taraftan yüzde dörtbuçuk seçmeni alıp İmamoğlu’na eklerseniz fark otomatik olarak yüzde dokuz olur! Kısaca Ekrem İmamoğlu’na bu kadar büyük farkla zaferi kazandıran Cumhur İttifakı’nın ta kendisi oldu!

İnanıyorum ki ve ciddi anlamda gerekiyor ki; hızlı, köklü ve vatandaşın yüreğine su serpecek değişimler zaman kaybetmeden yapılacak.