Vakıf Katılım web

KAZANDI AMA ÜMİT VERMEDİ!

Mustafa YAŞAR 01 Kas 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Zirve yarışında geride kalmamak adına artık seri galibiyetlere ihtiyaç duyan Fatih Terim ve öğrencileri için Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin mağlup olduğu haftada Erol Bulut yönetiminde sıkıntılı günler geçiren Gaziantep FK tam da dişine göre bir rakipti maç öncesi kağıt üzerinde.

Süper Lig’de Trabzonspor'un yakaladığı ivmeyle liderliği ele geçirmesi, Atakaş Hatayspor, İttifak Holding Konyaspor ve Aytemiz Alanyaspor'un da üst sıralarda yer bulması zirvede dengeleri değiştirirken geçtiğimiz hafta şampiyonluk yarışında ki önemli rakiplerinden biri olan Beşiktaş karşısında alınan mağlubiyet Galatasaray'ı sıralamada bir hayli gerilere düşürdü.

Zirve yarışında geride kalmamak adına artık seri galibiyetlere ihtiyaç duyan Fatih Terim ve öğrencileri için Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin mağlup olduğu haftada Erol Bulut yönetiminde sıkıntılı günler geçiren Gaziantep FK  tam da dişine göre bir rakipti maç öncesi kağıt üzerinde.

MORUTAN İLE SİLKELENDİ

Terim, Beşiktaş karşısında ilk 11'de başlattığı Taylan Antalyalı ve Mbaye Diagne'yi bu kez yedek soyundururken bu futbolcuların yerlerine Barış Alper Yılmaz ve Halil Dervişoğlu'nu görev verdi.

5-3-2 dizilişiyle oynayan Gaziantep FK karşısında ilk yarıda yüzde 60 topla oynama oranı yakalayan,  buna karşılık kaleye 7/4 isabetli şut atabilen Galatasaray rakibin sert oyunundan da oldukça etkilenirken; ikili mücadelelerde de çok top kaybı yaşadı.

Devre golsüz eşitlikle sona erecek diye beklediğimiz anda Morutan’ın ceza sahası içinden şutu ağlarla buluşmasa ikinci yarı nasıl bir mücadele olurdu inanın kimse kestiremezdi.

O gol rakibin direncini kırarken, Aslan’ın da silkelenmesini sağladı.

KISA GÜNÜN KARI

Yazımın girişinde de dediğim gibi Galatasaray kağıt üzerinde favori olduğu bir maçı kazandı.

İlk yarıda Morutan ikinci yarı da Kerem ile bulduğu goller ile kazanırken aslında oldukça zorlandılar.

Olası bir puan kaybı işleri Arap saçına çevirirdi.

Kazanmış olmaları kısa günün karıydı ancak oynanan futbol gelecek haftalar için çokta ümit verdi diyemeyiz.

EROL BULUT GİDER Mİ?

Bu maça kadar deplasmanda hiç galibiyeti bulunmayan ve ligde alt sıralarda yer alan Gaziantep FK’de ise mağlubiyet sonrası çanlar Erol Bulut için çalıyor artık.

Yönetim çıkış için teknik adam değişikliğine giderse sürpriz olmaz.