KEMAL BEY, SAĞ OL AMA REİS'İN BUNA İHTİYACI YOK

İlnur ÇEVİK 24 Nis 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
CHP Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu yine Cumhurbaşkanımıza büyük bir jest yaptı ve hepimize "bu kadarı da olmaz" dedirtti… Bu Kemal Bey Cenab-ı Allah'ın bir lütfu! Ama emin olun bu jestlere hiç gerek yok.

Bunlar da olmadan Cumhurbaşkanımız rahatlıkla 24 Haziran günü birinci turda yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçilmeyi garantilemiş görünüyor.

Ama Kemal Bey’in bu siyasi dehasına da parmak ısırmak lazım…

Bugüne kadar Türk siyasi hayatında CHP çok siyasi fitne ve fesadın içinde yer aldı ama bu sefer yaptığı, yani 15 CHP milletvekilini kurbanlık koyun gibi seçip, istifa ettirip, Meral Akşener’in partisine vermesi AK Parti-MHP ittifakının ekmeğine yağ sürecek gereksiz ama çok müthiş bir hamle. Sen tutup AK Partili belediye başkanlarının istifa ettirilmesine “milli iradeye indirilen bir darbe” diyeceksin ama sonra kendin zar zor seçilmiş ve bilhassa CHP seçmeninin iradesini yansıtan 15 milletvekilini sorgusuz sualsiz istifa ettirip başka partiye peşkeş çektireceksin… “Ben hileli işlere girmem” diye yüksekten atan Meral Akşener de güle oynaya bunları kabul edecek… CHP’nin TBMM’deki basın toplantısında istifa edeceklerini öğrenen ve Meral Akşener’e peşkeş çekilen başları önlerine eğik milletvekillerinin hallerini gözlediniz mi? Bu rezillikleri acaba milli irade nasıl karşılayacak?

Ama CHP bunu tarihte hep yaptı. Darbelere davetiye çıkaran CHP… 1977’de Süleyman Demirel’in 11 milletvekilini parayla istifa ettirip Meclis’te eksik olan sandalyeleri tamamlatıp hükümet kuran (Güneş Motel olayı) ve her bir milletvekiline bakanlık veren yine CHP…

28 Şubat’ta DYP milletvekillerini tehditle istifa ettirip DSP-MHP ve ANAP hükümetinin kurulmasını tezgâhlayan yine CHP.

İşte aynı CHP, aynı zihniyet bugün de iş başında. Bu ülkemizde vicdanları yaralıyor!