'KEMERİN SES GETİRSİN' BÜYÜK SES GETİRDİ

Yaşar İÇEN 12 Ağu 2019

Yaşar İÇEN
Adam 'Kemerin Ses Getirsin' dedi hemen ardından yurt içi ve yurt dışından sayısız paylaşım geldi...

Her bayram tatili öncesi ve sonrası yüreklerimiz en derinlerden sızlıyor. Türkiye’nin üzerinden bir türlü atamadığı ‘trafik terörü’ kavramını son birkaç yıldır silkelemeye başladık şükürler olsun. Kaza, ölü, yaralı, mağdur sayıları düşüşe geçti. Yeter mi derseniz tabi ki yetmez.

Cezalar, eğitimler, sosyal bilinci arttıran sloganlar ve davranışlar doğru şekilde hayata geçirilince meyvelerini vermeye başladı. Bu yol haritası ile beş yıl daha gidersek inanıyorum ki istenen sonuçları elde etmeye başlayacağız.

Beş kişilik ailemin iki ferdini (babam ve abim) trafik terörü ile kaybeden biri olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu yönde başlattığı her hareketi ve her söylemi canı gönülden destekliyorum. Sık sık yazıyorum, anlatıyorum, uyarıyorum, kızıyorum, kurallara uymayanları hiç tereddüt etmeden gerekli yerlere şikayet ediyorum...
Son olarak da Bakan Soylu’nun çağrısıyla ‘Kemerin Ses Getirsin’ paylaşımı yaptık küçük kızım Zeynep ile. İzleyip bayılan herkesten ziyade Zeynep bu işten büyük keyif aldı, zihnine kazıdı, çevresindeki herkese tek tek anlattı emniyet kemerinin önemini ve daha fazlasını.

İçişleri Bakanlığı da bu mantık ile doğru yerden yakalamış olayı tebrikler... Her konuda olduğu gibi trafik bilincini vermeye de çekirdekten başlamak gerekiyor. Bilinçli nesiller ile her zorluğun üstesinden gelmek mümkün elbette.
Aktivist ruhumu kaybetmemek adına oradan oraya gidip gelirken laf aramızda kamyon şoförü misali yollarda huzur bulmaya başladım sanırım. Mardin, Tunceli, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Trabzon, Erbil... İlçeler, köyler, yollar, yol kenarı keyifli molalar... 
Ülkemin her yeri ayrı özellikte ayrı güzellikte. Fakat bazen yolların güzel tablosuna kanın kırmızısı, acının karası, matemin feryadı yansıyor! Hanelere ateşin en kor hali düşüyor! Hem de ansızın ve sinsice.
Çok basit ve önlenebilir sebeplerden dolayı değer mi hayatları karartmaya? Değer mi hatalarınız yüzünden masum sürücülerin, yolcuların ve yayaların hayatlarına kıymaya? Değer mi geride kalanların ahlarını almaya?

Geç gidin ama sağ salim gidin! Geç gidince varsın bir şeyleri kaçırın, üç beş kelamın içinde olmayın, topluca yenen yemeğin içinde olmayın hiç önemli değil ama hayatı, sevdiklerinizi, hayallerinizi, umutlarınızı kaçırmayın! Arkanızda gözü yaşlı sevenlerinizi bırakmayın! Varsın geç gidin ama sevdiklerinize acı haberinizi değil ‘kendinizi’ götürün!

Trafik terörünün acısı ile bire bir, yakından veya dolaylı olarak tanıdıkları üzerinden tanışmayan yok. Her yıl hayatını kaybeden, sakat kalan, sevdiklerini kaybeden binlerce insan yazılıyor-du acı hanelerimize ki her geçen gün azalıyor bu rakamlar.
Amaç elbette ki acıyı sıfırlamak ve haybeye yitip giden, heba olan hayatları kazanmak. Bunun içinde miniklerimize yön verecek cesur yüreklere ihtiyacımız var.
Gördük! ‘Kırmızı Düdük’, ‘Kemerin Ses Getirsin’ sloganlarına çocukların ilgisini ve sadakatini. Hepsi Bakan Soylu’ya karşı büyük vefa ile ailelerini uyarmaktan geri kalmadı.

Trafikte bilinçlenmemiz konusunda buradan bir teşekkürü de emniyet ve jandarma ekiplerimize iletmek istiyorum. Sıkı ve düzenli denetimlerinin yanı sıra gösterdikleri yakınlık, samimiyet, ilgi, güleryüz ve caydırıcı telkinleri ile yollardaki vatandaşların bilhassa çocukların gözbebeği oldular.
Bu arada tüm İslam aleminin bayramını kutlarken dönüş yoluna aman dikkat demek istiyorum.