KENDİMİZE YER ARIYORUZ

Fehmi KETENCİ 03 Eki 2019

Fehmi KETENCİ
Çok önemli tutkularımızdan olan futbolla dopdolu bir hafta geçireceğiz.

      Sportoto Süper Ligi, Cemil Usta Futbol Sezonu’nun altıncı haftasını geride bıraktık. Geçen haftada bir iki konu ile ilgili olarak bazı şeyler yazacağız ama öncelikle; Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz Galatasaray A grubundaki ikinci karşılaşmasına çıktı ve dünyanın önemli takımlarından Paris Saint Germain’ı evinde ağırladı. 1-0 mağlup olduğu maç ile ilgili birkaç notumu buraya aktarmak isterim.

      Dün geceki karşılaşma grupta sıralamayı etkileyecek karşılaşmalardan biriydi. Galatasaray, Paris SG karşısında oldukça mücadeleci bir oyun sergilemesine rağmen sonuca gitme konusunda pek başarılı sayılamazdı. Gol de atablirdi ama, gol yememe konusunda da pek güven vermedi. Nitekim; ikinci yarının başlarında çok kolay gelişen bir pozisyonda golü yedi. Golden sonra bir süre bocaladı, sonraları oyunda dengeyi kurmasına rağmen kale önünde pek de etkili olamayınca yediği golün maç sonucunu belirlemesine engel olamadı.

      Galatasaray grubun 2. karşılaşmasına çıkarken, Clup Brugge deplasmanında aldığı bir puanla, ilk maçını kazanarak, üç puanla, grubun birinci sırasındaki Paris SG’nin ardında ikinci sıradaydı. Alabileceği bir galibiyetle grup liderliğini kazanabilirdi. Ama olmadı. Grubun güçlü takımlarından, son sırada yer alan Real Madrid kendi sahasında Clup Brugge ile beraber kalınca grupta işler çok daha kolaylaşabilirdi ama, kendi evinde 1-0 mağlup olaması Galatasaray’a çok şeyler kaybettirdi. İki maçını kazanarak altı puanla lider durumunda olan Paris SG grup birinciliği için oldukça avantajlı. Görünen o ki, bundan sonraki kaşılaşmalar daha çok grup ikiciliğini belirleyecek mücadelelere sahne olacak.

      Bu hafta; Avrupa kupalarına katılan takımlarımızdan Beşiktaş bugün kendi sahasında 19.55’de Wolverhampton, Başakşehir; 19.55’de M.Gladbach  ve Trabzonspor; 22.00’de Basel ile karşılaşacaklar. Üç takımımıza da bu karşılaşmalarında başarılar diliyoruz.

      Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi A grubu karşılaşmasıyla başlayan futbol dolu haftamızın Avrupa Kupaları’ndaki kısa özeti böyle idi.

      Sportoto Süper Ligi, Cemil Usta Futbol Sezonu’nun altıncı haftasından geride neler kaldı diye bakarsak; iki önemli büyük maçın oynandığı bir hafta idi. Dünyanın sayılı derbilerinden sayılan Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması vardı hafta sonu. Çok konuşuldu ama, ortaya çok konuşulmasına değen bir sonuç çıkmadı. İki takım da birbirinden çekinen bir oyun sergiledi. Galatasaray kendi sahasında ellibin taraftarının desteğini arkasına alarak çıktığı karşılaşmada, istenilen ve beklenen oyununu oynayamadı. Her halinden fazla riske girmeyen bir oyun sergiledi. Uzatma dakikalarında Fenerbahçe çok önemli bir gol pozisyonu yarattı ama golle sonuçlanmayınca adı büyük, oynanan oyunla oldukça küçük karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

      Ligde zirveye oynayan takımlardan Lider Alanyaspor, Fenerbahçe, Gazişehir haftayı beraberliklerle kapadılar. Sıralamada zirve hesapları yapan Trabzonspor ise evinde konut ettiği Beşiktaş’ı umulmadık bir skorla 4-1 yenerek haftayı en karlı kapatanlardan oldu.

    Trabzonspor’a deplasmanda 4-1 yenilen Beşiktaş hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Altınca hafta sonunda düşme hattında.

      Geçen haftanın en önemli olayı ise; oyun kalitesi olarak vasatı geçmeyen Galatasaray-Fenerbahçe Derbi karşılaşmasında öne çıkan; her iki takım futbolcularının aşırı sertliğe kaçmaksızın, kavga etmeksizin, birbirlerinin boğazını sıkmadıkları bir oyun sergilemeleriydi. Futbolcular birbirleriyle dalaşmadılar. Yedek kulübelerinde sahaya müdahale, herhangi bir tartışma yaşanmadı, kavga çıkmadı. Hiç alışık olamadığımız ama hep özlemini duyduğumuz bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi izledik.

      Neden acaba! Birden bire ne oldu da bu ortam oluştu. O konuda söylenecek ve yazılacak çok şey var ama burada yazmayacağım. Nedenini, hemen hemen herkes biliyor. Kısaca özeti; “Ateş-barut-kıvılcım ve niyet” meselesi. Futbolcuların birbirleriyle bir sorunlarının olmadığı çok net belli oldu.

      O ortamı yaşatan heriki takım futbolcularına teşekkürler.