KHK'LILARDAN SAĞLIKÇI OLUR MU?

Arzu ERDOĞRAL 25 Mar 2020

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bir gazetecinin KHK'lı Mustafa Ulaşlı ile görüşme iddiaları sorusuna 'Herkese açık bir şekilde davetimizi yapıyoruz.

Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir seçilmez aldığı kararla FETÖ ve PKK’yı sevindirmişti.

Soyer’in "Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız. Bu o kadar çok şeyi değiştirecek ki. Zabıtanın öğretmen olması, belediye ve vatandaş arasında bambaşka bir ilişki yaratacak. Bunun gibi çok şey var" sözlerine de haklı olarak tepki gösterilmişti.

CHP, HDP ve İyi Parti ittifakıyla Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinden sonra en büyük endişe ise İBB’deki işe almalar konusunda HDP-PKK ve FETÖ’cülere yer verileceğiydi.

Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz şu günlerde ise HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile telefonda görüştüğünü belirtti. Gergerlioğlu, Koca’nın kendisine KHK ile görevinden alınan Mustafa Ulaşlı ile görüşüleceğini ve diğer KHK’lı sağlık çalışanlarının da pandemi hastanelerinde görevlendirilebileceğini ilettiğini söyledi.

Bu açıklama sonrası hop oturup hop kalkarken gözler Bakan Koca’nın bu konuda söyleyeceklerine çevrildi.

Bu arada bu talebe destek niteliğinde bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu, koronavirüse karşı hükümete bazı önerilerde bulunarak açıkladığı maddelerde 3. sırada yer alan talebinde, "Kamu sağlık kuruluşlarındaki eleman açığı hızla giderilmeli, KHK ile gönderilenler ise sağlık kuruluşlarına geri çağrılmalı." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bir gazetecinin KHK’lı Mustafa Ulaşlı ile görüşme iddiaları sorusuna ‘Herkese açık bir şekilde davetimizi yapıyoruz. Aşı konusunda kim neyi ne kadar yapabiliyorsa, kimde ne bilgisi varsa bizimle paylaşsın istiyoruz, dediğiniz kişi dahil olmak üzere. Bu paylaşacağı bilgiyi bekliyoruz” şeklinde cevap verdi.

Hadi aşı ile ilgili bilim insanları KHK’lı Ulaşlı’nın vereceği bilgiler üzerine çalışsın diyelim, ya 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı koyanları tedavi etmeyen FETÖ’cülere ve askerimizi şehit eden PKK ile ilişiği bulunanlara nasıl güveneceğiz?

Vicdanını bir örgüte satmışlardan sağlık görevlisi olur mu?

Şimdiye kadar bunlara karşı verdiğimiz mücadeleyi nereye koyacağız?

Vatana ve millete ihanet edenden hayır beklenir mi?

Koronavirüs bahanesiyle açık açık söyledikleri, sağlık çalışanları başta olmak üzere bütün KHK’lıların işlerine acilen derhal geri dönmeleri!

İstekleri bununla da sınırlı değil.

Cezaevlerinin de tamamen boşaltılmasını talep ediyorlar. FETÖ, PKK gibi örgüt üyelerini “siyasi suçlu” bahanesiyle dışarıya çıkarmanın peşindeler.

Allah’tan cezaevleriyle ilgili talepleri karşılık görmeyecek ama Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Bakan Koca’nın KHK’lı sağlık çalışanlarının da pandemi hastanelerinde görevlendirilebileceğini söylediği ile ilgili sözlerine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Böyle bir durum en çok FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile PKK’lı yöneticilerin ve tüm teröristlerin hoşuna gider.

Virüs ile mücadele ederken halk arasında sağlık çalışanlarına güvenin kaybolması da yeni bir krizi beraberinde getirir.

Bunlar koronavirüs kadar tehlikeliler ve toplumdan beklenen KHK’lıları bu yolla aklamaya çalışanlara gereken cevabın verilmesidir.