KİRAZLI'DAN YÜKSELEN FAZIL SAY MELODİLERİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Çanakkale'nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzasında yürütülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı doğaseverlerin tek ses olduğu ve yaklaşık bir aydır sürdürülen "Su ve Vicdan Nöbeti" sesini geniş kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Son bir aydır Kaz Dağları gündemin yarısından çoğunu kaplıyor. Hepimiz korkulu gözlerle ne olacak diye bekliyoruz. Bir buçuk aylık New York seyahatimin ardından soluğu hemen Kaz Dağları’nın eteğinde Küçükkuyu’da aldım. Bir haftadır buradayım. Çevre köyleri, kasabaları gezme imkanım oldu. Yerlisi, turisti, köylüsü herkes büyük korku, panik ve öfke içerisinde. Sokaklardan halk kendi arasında imzalar toparlıyor, bütün kapılarda, duvarlarda, tezgahlarda; “Kaz Dağlarının Altını Zeytindir, Altını Oyma!” afişleri asılı. Türkiye ve Avrupa’nın dört bir yanından insanlar akın akın nöbete geliyorlar.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, metalik madencilik faaliyetleri nedeniyle büyük tehdit altında bulunan Kaz Dağları için bugün saat 11.00’de Kirazlı köyü Balaban Mevkii’nde konser verecek. Konser için İstanbul, Balıkesir, Edirne ve Çanakkale belediyeleri otobüslerle ücretsiz binlerce kişiyi taşıyacaklar. Bölgedeki eşsiz doğanın tahrip olmasına sessiz kalmayan sanatçı, ben konser için hazırım demişti ve hemen organizasyon yapıldı. Ülkemizin nadide beldelerinden biri olan Kaz Dağları’nın muhteşem doğasında Fazıl Say’ı dinleyebilmek tarifi olmayan bir büyülü atmosfere dönüşecek. Hatta ve hatta önümüzdeki günlerde aynı atmosferde bir Tarkan konseri olacağı da köy sokaklarında konuşulmaya başlandı. Bu destek konseri için ben de bir birey olarak, destek olan bütün sanatçılara sonsuz saygı ve sevgilerimi yolluyorum. Ülkemizin her köşesinin manevi değer gördüğü nice güzel günler görmek dileği ile.

Sevgi ve müzikle kalın...