KOCA KOCA NAZARLIKLAR VE DUALAR TÜRKİYE'YE

Yaşar İÇEN 06 Nis 2020

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Yanlış anlamazsınız bir itirafta bulunayım; ben dahil çoğu insan 'hay bu koronadan Allah razı olsun' deme boyutuna geldik.

Evdeyiz diye sanmayın havlu attık! Tam aksine daha bir enerjik, daha bir odaklı, daha bir bilinçli, daha bir azimli ve kararlıyız... Çeşit çeşit ekmek yapıyorum, spora ağırlık veriyorum, geçmiş çalışmalarımı değerlendiriyorum, fotoğraflarla geçmişe yolculuk ediyorum, yoğunluk arasına sıkışan eş-dost-akrabalarımı arayıp sohbetler ediyorum, hediye edilen sayısız kitabın kapağını aralıyorum, gençlerle sosyal iletişim grupları üzerinden keyifli istişareler ediyorum, yazıyorum... Tüm bunlarla birlikte sosyal mecradan buluşmalara devam ediyoruz. Misal dün Empati Derneği’nin anlamlı bir buluşması vardı. İçinde benimde yer aldığım isimler sırasıyla yayına katıldı ve hem içinde bulunduğumuz sürece hem de başarıya dair hikayelerimizi izleyicilerle paylaştık. Ev ortamlarımızda samimi cümlelerle kendimizi anlattık...

Yanlış anlamazsınız bir itirafta bulunayım; ben dahil çoğu insan ‘hay bu koronadan Allah razı olsun’ deme boyutuna geldik. Çünkü; deli danalar gibi koşarken bir anda evlere kapanınca kendimizi kaçırdığımızı anladık, sevdiklerimizi ve sevenlerimizi anımsadık, dostu-nankörü-iki yüzlü suskunları gördük, yüreği ve zihni sağlamlara şahit olduk, arsızlaşan nefsimize elindekilerin kıymetini bil ve ziyan etme ayarı verdik, bencilliğin sonunun olmadığını ve paylaşmamız gerektiğini hatırladık, para-mal-mülk-koltukla değil insan olarak var olmamız gerektiğini ispatladık... Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin köklü değerlerinin gücünü hem içimizdeki ‘elma kurtlarına’ hem de dünyaya kanıtladık! Dünya deviyim diyenlere bir bakın! ABD iç güvenliğinden korkuyor ve bireysel silahlanma yüzde yetmiş artmış durumda çünkü bağları yok, talan ve kaos kültürü hakim Amerikalılarda!
Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve daha nice ülke uluslararası korsana dönüştü! Maske, cihaz, ilaç, gıda gasplarına ve hırsızlıklarına imza atan bu ülkeler yarın öbür gün hangi yüzle racon kesecek dünyaya ‘özgürlük-hak-hukuk-güç’ kavramlarıyla?
Kocaman kocaman nazar boncukları iliştirerek ve dualar okuyup üfleyerek bir de ülkemize bakalım... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir çağrısıyla minicik minicik rakamlar dağlara çığlara dönüştü şükürler olsun. Evet ilk etapta şok yaşadı sokaklarımız ve zihinlerimiz fakat çok kısa zamanda taşlar birer birer oturdu yerine. Karaborsa satışlar bitti, sağlık sistemi pandemi tedavisini oturttu, vatandaş ciddiyeti kavradı, gıda stoğu durdu... Tek bir şey bitmedi ‘oturduğu dalı kesmeye çalışanlar’!
Kasten parti yapanlar, sokakta inadına dansöz oynatanlar, mekanlarında insanları toplayıp kumar oynatanlar şu an benim gözümde duyarsız insan değil adeta vatan haini!
Evde oturan bilinçli vatandaşlarla ve önlemleri oturtmak için canla başla çalışan sağlık, emniyet, belediye, milli eğitim, aile ve sosyal politikalar mensupları ile dalga geçen bu şahıslara hakkımızı helal etmiyoruz biline...