KÖPRÜ ZULMÜ

Murat BAŞARAN 11 Şub 2018

Murat BAŞARAN
Tüm Yazıları
"Geçiş garantisi" sebebiyle vatandaşların önemli bir kısmı tarafından eleştiri yağmuruna tutulan yap-işlet-devret köprü ve yolları, katı kurallar yüzünden sürücüleri canından bezdiriyor.

Eğer HGS’nizde o sırada yeterli bakiye yoksa ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yollarına burnun soktuysanız yandınız; anında 10 kat ceza plakanıza yazılıyor. Üstelik bundan aylar sonra haberdar oluyorsunuz ve üstelik bir müddet sonra HGS hesabınıza para yükleseniz bile, devlettin işlettiği köprü ve yollarda olduğu gibi bu cezalı geçiş silinmiyor, normal ücret düşülmüyor.

Bu şekilde farkında olmadan yapılan geçişler üst üste binince de elimize ulaşan bir dökümde ve hadisede vakıf olduğumuz gibi 90 liralık toplam geçiş ücreti 900 liraya çıkıyor ve bundan bir yıldan fazla zaman sonra haberiniz oluyor; üstelik icra yoluyla.

Tabii iş avukat ve icra safhasına girince 900 lira bin 400 lira oluyor ve ayrıca “Ödemezseniz borcunuz katlanır!” diye de tehdit ediliyorsunuz.

Halbuki hükümetin de bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu tür aksaklıklar ve cezalar için vatandaştan yana bir tavrı olduğu bilinirken bu zulmün devam etmesi, on binlerce vatandaşın mağduriyetinin “bu iş çözülecek” açıklaması yapılmasına rağmen “ticaret”e dönüştürülmesi, üstelik zaten “geçiş garantisi” ile geliri korumaya alınan işletmeci firmanın niyeti hakkında insanı olumsuz düşüncelere sevk ediyor.

Zaten çevre yolları bitirilememiş ve bu sebeple Mahmutbey gişeler mevkiinde her gün trafik çilesi çekiliyor; dolayısıyla özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü milletin beyninde bir hizmet olarak değil maalesef gasp, trafik çilesi, Deli Dumrul köprüsü gibi bir algıya sahiplenmiş durumda.

Bir aksaklığı kökünden çözmek bu kadar mı zor?

Zaten bu yolun ne kadarını kaça kullandığınızı da bilemiyorsunuz; HGS bakiyeniz yetersiz ise göremiyorsunuz, adeta işletmeci “Aman millet farkına varmasın da, on kat ceza ve icra ile soyalım” diye adeta ellerini ovuşturuyor.

Xxx

Geçen günkü yazımda Pakistan asıllı, Almanya doğumlu ve Amerika’da yaşayan sonradan olma ve ittirme popstar mealci Numan Ali Khan meselesini ele almıştım. Bu konuyla ilgili Vakıf Katılım’ın açıklamasını, gösterdikleri hassasiyete teşekkür ederek aynen yayınlıyorum:

Sayın Murat Başaran,

09.02.2018 tarihli köşe yazınızda bahsi geçen konuyla ilgili sizi kısaca bilgilendirmek isteriz.

Söz konusu organizasyonla ilgili bankamıza bir sponsorluk teklifi gelmiş, ilgili birimlerce değerlendirmeye alınmıştır. Ancak süreç tamamlanmadan, 4 Şubat Pazar günü organizasyonun tanıtımlarına başlanmıştır.

Bu arada bizim değerlendirmemiz tamamlandıktan sonra, 5 Şubat Pazartesi günü Nouman Ali Khan organizasyonuna Vakıf Katılım olarak sponsor olmayacağımız bildirilmiş, teklif reddedilmiştir.

Akabinde, organizasyon komitesi tarafından bu programın tamamen iptal edildiğini de belirtmek isteriz.

Bilgilerinize sunarız. 

Saygılarımızla,

Vakıf Katılım