KÖYDEN İNDİM ŞEHRE ŞÖHRETLER

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
2018'in son pazar gününden hepinize merhaba. Düşünüyorum da yıllar hakikaten çok hızlı geçiyor daha 2018'i tam oturtamamışken kafamızda, 2019 geldi ve kapıya dayandı.

Geri dönüp baktığımda yaz sonunda geçirdiğim küçük bir deniz kazası haricinde dolu dolu, yoğun, bol kahkahalı, kıpır kıpır, yorucu ama güzel bir seneydi 2018. Umuyorum ki sizler içinde öyle geçmiştir.

Senenin son magazin gündemini oluşturan bir olay ile seneye veda etmek istedim. Geçtiğimiz hafta bir televizyon programının yeni yıl çekiminde Demet Akalın’ın boşandığı eşi Okan Kurt’un, Bilal Özbilge yapımı olan “Söylemezsem Olmaz” programının magazin muhabiri Uğur Kotan’la tartıştığını duymayan kalmamıştır. Bu konuda benim anlamadığım bir şey var; bir şekilde tanınan bilinen kişilerin öncesi ve sonrası değişimlerinin sebebi nedir? İşine geldiğinde senden iyisi yok, işine gelmediğinde atar gider... Yıllar önce yaptığım bir haberden dolayı ben de bu tip davranışlara maruz kalmıştım. Dedim ya işine geldi mi iyisin, işine gelmedi mi atar, gider, tehdit.

Yıllar önce bir ödül töreninde muhabir olarak görevliydim, kameramanımın ortadan kaybolduğu bir anda, kırmızı halıda Seray Sever süzüle süzüle yürürken kamerayı sırtlamaya çalışırken, Uğur Kotan elimden alıp çekmeye başladı, hiç unutmadım o günü. O günden beri de ne zaman bir şeye ihtiyacım olsa hep ararım Uğur’u hiç de kırmaz beni. Sanat camiası alışkın değildir belki de ama adam gibi adamdır Uğur. Sanatçılar karşılarında hep kendilerini öven, istedikleri soruları soran, kendilerini alttan alan muhabirler olsun istiyorlar. Eee peki magazin bu işin neresinde? Siz o zaman gönlünüze göre bir halkla ilişkiler ekibi ile çalışıp röportajlarınızı bu kişiler aracılığı ile ileteceksiniz ki canınız sıkılmasın.

Magazin gündemi birden Okan Kurt’a dönünce tabi ki gerekli özürler dilendi. Ayrıca

Magazin Gazetecileri Derneği’nin de kamuoyuna yaptığı duyurusu ile artık emekçinin arkasında duran birilerinin olduğunu görmek beni çok mutlu etti. MGD tarafından yapılan bu paylaşım birçok şeyin değişeceğinin en büyük habercisi. Ülkemizde kaliteli magazinciler var olduğu sürece Okan Kurt gibi kişiler gelip geçici, Uğur gibi karakteri sağlam kişiler kalıcı olmaya devam edecektir. Bu olay tabi ki ilk değil ama son olması için bütün magazin camiasının birlik olmasını diliyorum. Ve umuyorum ki işinde, ekmeğinde olan insanların önünü tıkayan, sınayan, bezdiren olaylar, 2018 gibi biter.

2019’un ülkemize, size ve sevdiklerinize öncelikli olarak sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Sağlığımız ve huzurumuz olduğu sürece geri kalanı da sizin gönlünüzden geçtiği gibi olur umarım. Hepinize mutlu seneler dilerim. Yeni yılda da;

Sevgi ve müzikle kalın...