LAFIN GELİŞİ BU!

Fehmi KETENCİ 31 Ara 2021

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Gazetedeki bu günkü yazı günümde yazmam gereken spor yazısıydı ama aklımızı başımızdan alan öyle bir yılı geride bırakıyoruz ki, bu günkü yazımda spordan söz etmek yerine genel bir yeni yıla giriş yazısı yazmayı tercih ettim.

Mutlu yıllar

      Gazetedeki bu günkü yazı günümde yazmam gereken spor yazısıydı ama aklımızı başımızdan alan öyle bir yılı geride bırakıyoruz ki, bu günkü yazımda spordan söz etmek yerine genel bir yeni yıla giriş yazısı yazmayı tercih ettim. Genelde yılbaşı akşamlarının klasik söylemlerinden yola çıkarak yazacaklarımın odağına yılbaşı gecelerinin klasiği olan konuyu yerleştirmeyi yeğledim. Ben şahsen, ne kadar pahalılanıp altınla yarışır duruma getirilen alkol üzerine bir şeyler yazmanın çok daha iyi olacağını düşündüm. Ve bu günün akşamı yani yılbaşı gecesi, kendimi, yaşadıklarımı unutabilmek için gereğinden fazla içip yeni yıla girmenin keyfini çıkaracağım diye düşünüyordum ama aklıma alkole gelen zamlar gelince keşke porsiyonlarımı azaltabilme şansım olup yarım yarım şişe sevdiğim şaraptan alabilseydim diye düşündüm.

      Sevdiğim şarabı almak için tekel bayiine gittiğimde aldığım o şarap olması gerekenden çok daha fiyakalı bir şekilde yerinde duruyordu ama ödemem gereken fiyatı hiç de yerinde değildi. Aklımdaki anımsayabildiğim parayla yarısını bile alamayacağımı gördüm. Yarım da alamayacağıma göre en küçük şişeyi tam olarak aldım sıkı bir koruma altında evin yolunu tuttum.

      Bu gece saat yirmi dört itibarı ile akıl sağlığımızı iyice bozan bir yılı daha geride bırakacağız. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2021’den neler umduk, neler bulabildik. Umarım yeni yıldan beklediklerimizin birçoğu bizi birazcık olsun mutlu eder, en azından hayal kırıklığı yaratmayacak şeylerdir.

      Böylesine yepyeni umutların yeşerebileceği ve virüs kabusundan kurtulabildiğimiz, akıl sağlığımızın yerinde olacağı, mutlu, ekonomik ferahlığın evlerimize, ceplerimize uğrayacağı bir yıl yaşayabilmemiz dileklerimle… Yeni Yılınız Kutlu Olsun.

      Bu yazdığım temenniler bundan iki yıl öncesine kadar, yeni yıla hazırlanırken yazdığımız yazılardaki normal dileklerin klasikleşmiş başlangıcı ve sonu belirleyen cümleleriydi. Artık o günler geride kaldı bile. Artık o, yeni yılın yeni zamlarını konuşmak da demode oldu. O zamanlar dediklerimiz alışkanlık haline geldiler. Olmamalarına özlem duymaya bile başladık.

      Artık trend topic olan konu başlıkları ne ekonomik konular ne de alışkanlık yapan yeni yıl zamlarıdır. İki yıldan beri en büyük gözdemiz davetsiz misafir olarak yaşamımıza çöreklenen ve ne zaman gideceği de belli olmayan koronavirüs denilen sevimsiz. Aferin ona, her şeyi unutturdu. Ama ben ona inat yeni yılı karşılarken her zamanki gibi alkolle birlikteliğimi sürdüreceğim.

      Ha bu arada, siz siz olun, benim yazdıklarıma bakmayın. Alkolün sağlığa zararlı olduğunu asla unutmayın ve ona göre yılbaşı gecesi kendinizi de mutlaka kontrol edin.

      Bugün, bir yıldır canımıza okuyan, bize yapmadığını bırakmayan, sevimsizliğiyle üzerimize çöreklenen 2021 yılını hayatımızdan atacağımız son gün. Bu akşam gidişine sevindiğimizi yüksek sesle ifade etmeye çalışacağımız 2021 yılını geride bırakacağımız son gün. Gelen gideni aratır mı endişesini aklımızdan silemeyeceğimiz, bize neler getireceğini asla bilemeyeceğimiz 2022 yılına adım atacağımız çok özel bir geceyi yaşayacağız.

      O kadar efkarlıyım ki ben bu özel gecenin hürmetine bir kaç kadeh içmeyeyim de ne yapayım…

      Yeni yılı karışılamaya hazırlandığımız bu gecede, birçoğumuzun neler yapacağı besbelli.

        Bu hayat pahalılığının esiri olduğumuz bu ortamda, bizi korkudan, tir tir titreten, ortalıkta cirit atan koronavirüs varyantlarıyla kol kola, yeni yaşam biçimimiz olan pandemi döneminde bir yeni yıl kutlamasını daha yaşamaya çalışacağız. Ben yeni yılı evde karşılama hazırlığındayım. Ailece evde kendi aramızda kutlama yapacağız.

      Ne şekilde olursa olsun bu gece sizi yönetecek olan birkaç kadeh şarap, rakı, viski veya benzeri alkol ihtiva eden içeceklerdir. Böylesine pandemi kontrolündeki bir ortamda geceniz hayırlı olsun ve kendinize mukayyet olun. Özellikle de şu sıralar yoğun yayılma eyiliminde olan  Omicron varyantının varlığını asla unutmadan, önlemlerinizi daha da sıklaştırarak yeni yıla üzüntü taşımamaya çalışalım.

      Alkolün koronavirüsün sevdiği ortam olan vücut direncinizin zayıflamasına asla izin vermeyin.

      Geceniz güzel, yeni yılınız kutlu olsun.