Vakıf Katılım web

​LE GUEN DEMİŞTİ ZATEN!

Mustafa YAŞAR 09 Ara 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Bir yanda 7 maçtır yenilmeyen Bursaspor.

Bir yanda 7 maçtır yenilmeyen 

Bursaspor.

Diğer yanda son 3 maçını kazanarak çıkışa geçen ve iştahı kabaran Fenerbahçe.

Anlayacağınız  formda iki takımın mücadelesine tanıklık ettik dün Bursa’da.

Timsahlar, Fransız teknik adam Le Guen, üçlü savunma kurgusuna geçtiğinden beri çok iyi oynamasa da kazanarak giderek 14 haftalık periyotta beraberinde güvende kazandı.

Bu süreçte takım savunmasında ciddi sıkıntılar yaşadıkları maçları dahi 3 puanla kapatmayı bildiler.

Fenerbahçe ise son Kasımpaşa maçında santrforsuz ama rakibi sahanın her alanında rahatsız eden, önceki maçlarına oranla tempolu bir görüntü sergiledi ve onlarda istim üzerinde bir takım haline geldi.

İlk yarıda daha çok atak olan taraf Fenerbahçe, buna karşılık rakibini ceza sahası dışında durdurma gayretindeki bir Bursaspor izledik.

Heyecanı yüksek, buna karşı futbol kalitesi düşük ilk 45 dakika sonrası atanın kazanacağı bir maç görüntüsü hakimken, her iki takımında öncelikle kaybetmek istememesi de dengede bir oyuna sebep oldu.

İkinci yarının başlaması öncesi Volkan Demirel ile Bursaspor tribünleri arasındaki gerginlik  çabuk atlatılırken, maç öncesi ‘Fenerbahçe favori’ diyen Le Guen,  kazanmak adına doğru işler de yapmayarak  sonuca oynamadan işaret etmiş oldu. Maç sonrası basın toplatısında neden Fenerbahçe’yi sürekli favori gösterdiğini sorduğum Fransız teknik adam sorumu yadırgayarak, “İşin realitesi bu. Fenerbahçe belki şampiyon olacak ama Bursaspor’un şampiyon olması mümkün değil” diyerek verdiği bu cevapla başta beni, sonrasında da toplantıyı izleyen Bursa medyasını şaşırttı.

İlk yarıya dair tespitim sonrası dediğim gibi atanın kazanacağı maçı bana göre tartışmalı bir penaltı ile kazanan Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertliler 29 puana ulaşıp zirvede dengeleri alt-üst ederken, gelecek haftalara da daha umutla bakmaya başladılar artık.

Bursaspor’a gelirsek.

Kazansalar üst sıralar için ciddi tehlike olacaktılar ama şimdilik başaramadılar.

Galatasaray sonrası bu sezon ikinci kez sahalarında kaybettiler. 

Bitirirken…

Futbol taraftarla güzel. 

Bursaspor taraftarı da o güzelliklere değer katmaya üstüne koyarak devam ediyor.

Dün yine yaptıkları tribün şovları ve coşkuları ile (kıskanmayanlar hariç) izleyen herkesi kendilerine hayran bıraktılar.

Alkışlıyorum.