LEKE TEDAVİSİ YAZ AYLARINDA OLUR MU?

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Leke tedavisinde; hemen tek tedavi ile sonuç bekleniyor. Çoğu hastamız en büyük hatayı burada yapıyor. Leke tedavisi uzun solukludur….

Bu büyük yanlış ve beklenti sonucu hastaların ümidi kırılıp tedavilerini tamamen bırakabiliyorlar. Beklentileri doktor olarak en aza çekmeye çalışsam da hastalar, kendi kendilerine yaptıkları tedavi ve uzman olmayan ellerden aldıkları tedaviler sonucu çoğunlukla ümidi azalmış olarak geliyor. Bize geldiklerinde genelde beklentileri bir ay ya da 3 ay içinde kurtulmak gibi yanlış yönlendirilmiş durumda oluyorlar.

Özellikle bu tatil aylarında özenle uzman tavsiyelerine göre ürün kullanarak yeni leke oluşumunu önlemek çok önemlidir.
Doğru ürünler kullanımına dikkat edilmelidir, çoğu kişi cilt yapısı karma, kuru vs olarak tanımlar. Ama aslında kullandıkları yanlış ürünlerden dolayı cilt savunmaya geçmiş olabiliyor. Bu nedenle uzman tavsiyesine göre ürün kullanmalılar. Doğru ürün kullanıldığınızda ve çok iyi korunduğunuzda yaz aylarında dahi, eski lekelerin de hafiflediğini göreceksiniz.
Leke tedavisinde major faktör, mevsime ve cilt tipine göre güneş koruyucu kullanımıdır.
Leke tipine göre değişen tedaviler ile değişen sürelerde sonuçlar alıyorum.

Tedavi esnasında
*güneş koruyucu yaz kış kullanılmalı (hatta her mevsim farklı bir tip kullanırım; örneğin yazın leke için olanları, baharda hassas cilt tipleri için, kışın ise anti-age tercih ederim),
*Nemlendirici,
*Tonik ve
*Hafif dokulu pudra kullanımı şart..
Yüz temizliği basic ve yanlış bilinen aslında bilinmeyen bir konudur. Danışanlarımıza detaylı olarak yüz temizliğini de anlatıyoruz. Antiage iz ve leke tedavilerinde iyi bir temizlemede çok önemlidir.

Leke tedavisinde;
çoğunlukla Ekim ve Mart ayları arasında agresif veya majör etkili yöntemle denenebilir.
Tedavi esnasında hasta bunlara ne kadar dikkat ederse o kadar başarılı sonuç elde edilmektedir.
Bu tedavi yaz aylarında da devam etmelidir. Yaz aylarında da lekelere yönelik tedaviler var.
Kişiye göre tedavi tercihleri değişmektedir. PRP, Mezoterapi, Lazer, Kök hücre tedavileri yaz aylarında yapılabilir. Bu tedavilerden sonra 1-2 gün güneşten korunmak yeterlidir.
En çok sorulan soru: kesin çözüm var mı? Elbette var; kesin çözüm, sabırla ve sürekli bakım ile mümkündür. Leke tedavileri son yıllarda artan teknoloji ile çeşitlenmiştir ve başarılı sonuçlar elde ediyorum.