LİNDSEY GRAHAM: YPG'NİN SİYASİ KOLU PKK İLE BAĞLANTILIDIR. KANITLAR GAYET AÇIKTIR.

Ozan CEYHUN 23 Oca 2019

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Suriye'yi kana bulayan terör örgütlerinden biri olan YPG terör örgütünün aslında PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı olduğu gerçeğini çok uzun bir süredir açıklamaktayız.

Ancak özellikle bazı AB üyesi ülkelerde bu gerçeği görmek istemeyen politikacılar ve medya “YPG’nin DEAŞ terör örgütüne karşı savaştığı” yalanı ile bu terör örgütüne destek vermeye devam etmekteler. 

AB kamuoyu da bu konuda kandırılmakta.

İşte bizzat ABD’nin önemli şahsiyetlerinden biri olan Lindsey Graham, geçtiğimiz cuma ve cumartesi günleri ziyaret ettiği Türkiye’den bir kez daha açıkladı “YPG ile PKK arasında bir fark olmadığı” gerçeğini.

Bize inanmak istemeyenler Lindsey Graham’ın açıklamalarına ne diyecekler?

Bildiğiniz gibi Lindsey Olin Graham sıradan bir Amerikalı siyasetçi değil! Cumhuriyetçi Parti üyesi Graham 2003 yılından beri Güney Karolina Senatörü. 1995-2003 yılları arasında Güney Karolina 3. Bölge Temsilcisi olarak görev yaptı. 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde başkan adaylığını duyurdu ve sonradan yarıştan çekildi. Başkan Trump’ın görüşlerine çok değer verdiği bir şahsiyet.

Gerçekleri açık ve net bir şekilde dile getirmekten çekinmiyor. Özellikle ABD’nin Suriye’de PKK terör örgütü uzantısı YPG’ye destek vermesini bir hata olarak değerlendiriyor. Bunun Türkiye gibi bir müttefike zarar verdiğini özellikle belirtmeye özen gösteriyor. Ankara’daki görüşmelerinde Suriye konusunda ABD eski Başkanı Obama dönemindeki ABD stratejisinin hatalı olduğunu belirten Graham “PYD/YPG’nin silahlandırılması planını öğrendiğimde bunun Türkiye için ne anlama geldiğini çok iyi biliyordum. YPG’nin siyasi kolu PKK ile bağlantılıdır. Kanıtlar gayet açıktır.” diyerek ABD’nin ne kadar yanlış bir politika izlediğini dile getiriyor.

Hatta daha da net bir şekilde “Türkiye'yi korumalı ve Suriye'de Türkiye için ortaya çıkardığımız “YPG/PKK” sorununu çözmeliyiz. Başkan’a söyledim. Eğer çekilirsek ve bunu düzgün yapmazsak Türkiye için bir kabus yaratmış oluruz. Obama, YPG’yi silahlandırarak Türkiye için bir kabus yarattı. Trump, çekilmede çok dikkatli olmalı ve bu sorunu Türkiye’nin kucağına bırakmamalı." sözleriyle Türkiye’nin tüm tezlerini de doğruluyor.

Lindsey Graham, “YPG’nin PKK ile ilgisi olmadığı yalanını” sık sık tekrarlayan bazı Avrupalı politikacılara ve gazetecilere en güzel cevabı da “YPG ve PKK arasında bir bağlantı var bundan eminim. Bunu 2016'da da söyledim. Onların dediklerini yutmuyorum. Websitelerine bir bakın. ABD ile DEAŞ‘a karşı savaşan insanların atılmasını da istemiyorum ama benim 2016'dan beri gördüğüm şey şu, Suriye'deki stratejimiz Türkiye'nin zararına bir strateji. Türk hükümetinin gözünde ve halkının gözünde PKK bir terörist yapılanma. Amerikan hükümetinin gözünde PKK terör organizasyonu. 1980’lerde Türkiye’deydim PKK'nın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. YPG'de Türkiye'nin gözünde PKK’nın uzantısı.” açıklamasıyla vermekte.

Türkiye’nin teröre karşı topyekün bir savaş verdiği bir dönemde Graham’ın dile getirdiği gerçekler çok anlamlı.

Avrupa Parlamentosu’nda ya da bazı AB üyesi ülkelerin ulusal parlamentolarında YPG ve PKK terör örgütlerine destek verenler ABD’den gelen bu açıklamaları iyi dinlemeli. PKK ve YPG gibi kanlı terör örgütlerinin temsilcilerini ya da bu terör örgütlerini ve kanlı eylemlerini savunan partilerin temsilcilerini toplantılara davet eden Avrupalı politikacıların vicdanı hiç mi sızlamıyor? 

Destekledikleri terör örgütleri Suriye ve Irak’ta (geçmişte yıllarca Türkiye’de) binlerce sivili katleden insanlık düşmanı caniler! 

Demokrasinin kalesi olarak tanımladıkları parlamentolara davet ettikleri YPG ve PKK temsilcilerinin kanlı ellerini sıkanlar ya da o kanlı elleri destekleyenlerin ellerini sıkanlar tüm AB değerlerini ayaklar altına aldıklarının farkına ne zaman varacaklar?

Daha kaç Lindsey Graham gerçekleri dile getirmek zorunda?

Avrupa uyanmalı artık! Teröristten dost olmaz! Teröristten müttefik olmaz! Terörle mücadeleyi teröristlere yaptırmaya kalkan sonunda teröre kurban olur.

Lindsey Graham’a teşekkür ediyoruz. Gerçekleri dile getirdi! Bazıları görmek ya da duymak istemese de o açıkça söyledi ve gösterdi: YPG eşittir PKK!