MARDİN'DEN YANSIYAN ALTIN HARFLERİ OKUDUK

Yaşar İÇEN 21 Oca 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine odaklandık ve herkes kendi alanında tüm hazırlıklarını yapmaya başladı. Haydi Bismillah...

Bu hazırlıklar çerçevesinde güvenliğin ve huzurun teminatı İçişleri Bakanlığı tam kadro ‘Seçim Startını’ verdi. 

Geçtiğimiz cumartesi günü Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tunceli illeri tam kadro İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun start verdiği ‘Seçim Güvenliği Toplantı’ vesilesiyle Mardin’de buluştu. 
Bu toplantı formatı, hepimiz sandık başına gidene kadar belli aralıklarla ve belirli illerde yapılmaya devam edecek...

Her zaman her yerde sevgiyi, vefayı, maneviyatı, insanı gören ve değer veren biri olarak huylu huyundan vazgeçmez diyorum ve toplantının detaylarına geçmeden önce ortamdan “ruhu besleyen okumalara” dair birkaç cümle aktarmak istiyorum müsaadenizle.
Şimdiye kadar Bakan Soylu’yu çok yazdım konuştum. Ve “kimse kusura bakmasın biz bu adam gibisini görmedik, sevmedik! Uzaktan anlayamazsınız. Bizdeki sevgiyi anlamak için Güneydoğu’nun huzurunu ve güvenliğini yerinde solumanız gerekiyor...” dedim.

Toplantı öncesi ve sonrasında yazıp konuştuklarım konusunda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha gördüm... 
Bakan Soylu sadece vatandaşın nazarında değil kendi kadrolarının da gözbebeği. Dağda nöbet tutan erinden tutun da kaymakamına, müdürüne, askerine, polisine... Kısaca tüm kadrosunun yüreğine şu cümleleri altın harflerle yazdırmış; “sahadan hiç ayrılmayan, her detaya hakim olan, her soruna anında çözüm sunan, güç veren, dinleyen, anlayan Bakan Soylu; İyi ki varsın...” Gelelim Mardin’de gerçekleşen toplantının bilgilerine:

Geniş katılımlı bu toplantının amacını Bakan Soylu’nun ağzından hemen aktarayım; “Amaç sağlıklı bir seçim öncesi ve sonrası ile seçimin güvenliğini ve huzurunu hep birlikte sağlamak. Türkiye köklü bir millet ve güçlü birlik anlayışı ile kendini ispatlamış bir ülke. Ayrıca seçim pratiğimiz çok sağlam. Bu seçimde, tüm bu değerlerimizi perçinleyen bir seçim olacak.
Seçim güvenliğine dair her detayı mükemmel bir şekilde uygulayacağız. Sandık başı alanlarının kameralı takibi ve güvenliği, seçim materyallerinin bulunduğu yerlerin güvenliği ve sonrasında güvenli sandık taşıma... Kısaca güvenlikten ve huzurdan yana her kademede biz olacağız. 
Seçmen adresleri ve Suriyeliler üzerinden yapılan ve yazılan asılsız söylemleri doğru bulmuyorum çünkü bizim elimizde resmî veriler mevcut. Öncesi, evlilik ve çeşitli sebeplerden dolayı hak kazanmış sadece elli üç bin Suriyeli oy kullanacak. Ayrıca gerçekleşecek seçimden yana kafasında soru işaretleri olan ve elinde usulsüzlüğe dair verisi olanların muhatabı YSK’dır. Buyursunlar...” 

Güvenlikten ve huzurdan yana sadece İçişleri Bakanlığı değil hepimiz sorumlu ve görevliyiz. Çocukların taş atan ellerinin mis kokulu çiçekler açtığını görmek kadar devamını getirmek konusunda da hepimiz varız...