MEF ÜNİVERSİTESİ & LİNKEDIN EDX İŞ BİRLİĞİ İLE TÜRKİYE'DE BİR İLK YAŞANACAK

Micheal KUYUCU 07 Şub 2021

Micheal KUYUCU
Üniversitelerin farklılaşmak ve kaliteli bir eğitim vermek adına yaptıkları çalışmalar devam ediyor.

Üniversitelerin farklılaşmak ve kaliteli bir eğitim vermek adına yaptıkları çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sadece iyi eğitimle sınırlı değil. Üniversiteler öğrencilerin yüksek öğretimleri sırasında kendilerini yenilemek ve kariyerlerini geliştirecek aktivitelere de imza atıyorlar.

Bunlardan birine geçtiğimiz günlerde denk geldim. MEF Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi itibarıyla tüm öğrencilerine yönelik uygulayacağı Uluslararası Yetkinlik Geliştirme Programı için iş dünyasının en büyük iş ağı Linkedln’in e-learning platformu “Linkedln Learning” ve Harvard ve MIT tarafından kurulan, şu anda 33 milyon kullanıcısı olan “edX” ile kurumsal bir anlaşma imzalamış.

EdX sertifikalı en az bir ders

Linkedln’in Harvard, Oxford, Cambridge ve Toronto gibi dünyanın önemli üniversiteleri ve HP, Lego, Allianz gibi büyük şirketlerle yaptığı anlaşmaların benzeri olarak MEF Üniversitesi ile imzaladığı bu anlaşma kapsamında MEF Üniversitesi öğrencileri eğitimleri boyunca, Linkedln Learning’ten 15.000’in üzerinde sertifikalı tüm eğitimlerinden sınırsız olarak faydalanabilecekler ve aldıkları tüm sertifikalar Linkedln hesaplarına işlenecek. Eğitim platformu edX’in ise ağırlıklı olarak endüstriden Mercedes-Benz, Goldman Sachs ve Hilton ile imzaladığı anlaşmaların bir benzeri olarak MEF Üniversitesi ile imzaladığı bu anlaşma kapsamında MEFliler, daha çok 3. ve 4. sınıflarında eğitim gördükleri alan ile ilgili sektörlerin talebini karşılayacak en az bir dersi edX üzerinden danışmanları gözetiminde kredili alarak edX sertifikasına sahip olacaklar. Bu anlaşmalar kapsamında, öğrencilerin alacakları sertifikaların ücretleri MEF Üniversitesi tarafından karşılanacak.

Öğrenciler sertifika almadan mezun olamayacak

MEF Üniversitesi öğrencileri, en az bir edX sertifikası ve en az 20 Linkedln sertifikası ile mezun olacaklar. Bu program dahilinde, sektörün istediği yetkinliklerle donatılacak olan MEFliler, mezun olduklarında uluslararası sertifikalarla dolu özgeçmişleri ile sektörün aradığı niteliklerde olacak ve fark yaratacaklar.  Bu sertifikalar öğrenciler için çok önemli bir avantaj olacak. Artık tek başına diploma para etmiyor. Bu diplomanın yanına değişik sertifikalar ve eğitimler almak lazım. Bu eğitimleri almak öğrencilere rekabetçi avantaj sağlayacak ve mezun olduklarında piyasada avantajlı olacaklar.

LinkedIn Learning’in 15 bin üzerinde eğitim materyali var

Dünyadaki trendleri takip eden, öğrencisini merkeze alan ve öğrencisinin kişisel ve profesyonel gelişimini önemseyen bu değişimlerle ilgili Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin: “MEF’in kuruluşundan bu yana yürüttüğü öğrenci merkezli yeniliklere bir yenisini daha eklemekten büyük heyecan duyuyoruz. Tüm dünyada pandemi öncesi başlayan, pandemi ile daha da öne çıkan online eğitimler ve yetkinlikler konusunda MEF Üniversitesi öğrencilerine ilk yıldan itibaren geleceğe hazırlamak amacıyla önemli bir uluslararası profesyonel gelişim programı hazırladık. Bu programın en büyük gücü olarak uluslararası sertifikasyon için Linkedln Learning ve edX ile anlaşma imzaladık. Bu anlaşma kapsamında MEF Üniversitesi öğrencileri, tüm lisans eğitimleri boyunca profesyonel gelişim ve kişisel yetkinlikler anlamında 15.000’in üzerinde eğitim materyali bulunan Linkedln Learning’e tam ve sınırsız erişim sağlayacak. Ayrıca, anlaşma kapsamında MEF’liler meslekleriyle ya da sektörleriyle ilgili edX’ten ve Linkedln’den alacakları dersleri mezuniyetlerine saydırabileceklerdir. MEF Üniversitesi öğrencilerinin Linkedln Learning ve edX’teki kaynakların güncelliği, zenginliği, kalitesi ve kişiselleştirilmiş öğrenme seçeneklerinden de faydalanarak sektörün hızlı değişimlerini ve dünyanın dijital dönüşüm dinamiklerini yönetebilecek hale gelmelerini hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye’de ilk kez

Prof. Dr. Muhammed Şahin sözlerine şu şekilde devam etti: “MEF Üniversitesi öğrencileri, mezun olmadan önce özellikle dünyanın önde gelen üniversitelerinin edX üzerinden ücretli olarak sundukları derslere belirli bir plan dahilinde ücret ödemeden erişim sağlayıp sertifika alabilecek.  Linkedln ve edX yetkilileri, Türk yükseköğretiminde ilk kez MEF Üniversitesi ile kurumsal bir anlaşma imzaladıklarını belirtti. Amacımız yükseköğretime örnek olmak ve gençlerimizi geleceğe dünya standartlarında hazırlamaktır. Linkedln Learning ve edX ile yapılan anlaşmayla mezunlarımızın sektörlerinde başarılarını daha da artıracaklarından eminiz. Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesi, kendisini keşfetmesi ve sürekli geliştirmesine daha çok olanak sağlayacak bu iki değişim için büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

Öğrenciye yatırım yapmak şart

Eğitim dinamik bir eylemdir. Öğrencileri YKS’den YKS’ye veya tercih döneminden tercih dönemine hatırlamak çok demode bir yöntem. Dijital dönüşüm sonucunda güncellenen yeni dünyada eğitimde sürekli dinamik bir yapı içinde olmak ve o eğitim kurumuna ve dolayısıyla öğrencilerine nasıl yenilikler sağlarım diye düşünmek lazım. Bunu çok az üniversite yapıyor. Böylece genelde tek tip öğrenci çıkıyor ortaya. Birbirinin benzeri olan mezunların sayısı on binleri aştı. Bu tip mezunların piyasada yer edinmesi, iş bulması, iyi para kazanması hayal. Bu hayalin gerçek olması için o mezun olan öğrencinin mezun olmadan önceki dört yıllık eğitim döneminde kendisini geliştirmesi şart. Bunu da yaparken ona bu imkanları sağlayan kurumların destek olması lazım. Bunu her kurum yapamıyor. Üniversiteler ülkemizde genelde öğrencilerini kayıt aşamasından mezuniyet aşamasına kadar ki sürede kampüslerde oturan misafirler gibi görüyor. Mef ile LinkedIn ile yaptığı bu ortak çalışma bir üniversitenin öğrencilerinin kendilerini geliştirerek farklılaşma yolunda atacakları adımda önemli bir otoban olmuş.

Göktan’dan yeni bir hit

2000'li yılların ''Efsane'', ''Mevsimler'', ''Sen'' gibi hit şarkıları seslendiren Göktan, şarkılarına bir yenisini daha ekledi. Göktan, ''Bugünlerde'' isimli yepyeni şarkısını Razaki Müzik etiketi ile dinleyicilerle buluşturdu.

Projenin prodüktörlüğünün yanı sıra söz, beste, düzenleme çalışmalarına da imzasını atan Göktan, yine kendine özgü sesi ve tarzıyla "Bugünlerde" şarkısında duygusal ve modern bir çalışma ortaya çıkarıyor. 2020 yılında yayınladığı ''Derinlerde'' ve ''Soruyor Kalbim'' çalışmalarının devamı olan ''Bugünlerde'' şarkısı ile kalitesini yine konuşturdu.

Gökhan Keser çok iddialı geldi

Gökhan Keser, yeni single çalışması Yangın'ı müzikseverler ile buluşturdu. Söz ve müziği Gökhan Keser'e ait olan slow şarkının düzenlenmesini Ateş Berker Öngören yaptı. Şarkıya Sapanca'da Can Özen yönetmenliğinde romantik bir klip çekildi.

Keser şarkısı için, "Uzun zamandır benim de dinleyicilerimle paylaşmak istediğim, üzerinde çok titizlikle, çok emek vererek çalıştığımız bir şarkı oldu. Umarım en az bize dokunduğu kadar tüm kalplerde yer eder ve müzik piyasasında yangın etkisi yaratırız" diyerek iddialı konuştu.

Emre Altuğ’dan Melih Kibar coverı

Türk müzik sektörünün en önemli bestecilerinden biri olarak tarihe geçen Melih Kibar'ın ölümünün 15. yılı adına geçtiğimiz aylarda "Mesaj" isim özel bir albümün ilk şarkısı olan "Yeni Mesaj" yayınlandı. Sözleri Çiğdem Talu, müziği Melih Kibar imzası taşıyan "Etme Eyleme"nin düzenlemesini Alper Erinç, yapımcılığını ise Seda Sertbaş üstlendi. Emre Altuğ'un yeniden yorumladığı "Etme Eyleme" isimli çalışma tüm dijital platformlarda!

Bir Zamanlar Kıbrıs başlıyor

TRT 1, çok iddialı bir diziye başlıyor. Başrollerinde Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun yer aldığı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisi, güçlü oyuncu kadrosuyla yakında izleyiciyle buluşacak.

Senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini ise Hakan İnan’ın üstlendiği dizinin çekimleri, ada halkının da yoğun ilgisiyle geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) başladı.

Tarihi gerçekler çerçevesinde, Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini ekrana taşıyacak olan, adada yaşanan gerçek olaylardan yola çıkarak kaleme alınan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisi, Kıbrıs olaylarının şiddetlenmeye başladığı 1963 yılı itibarıyla ekranlara gelecek.

Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği “Bir Zamanlar Kıbrıs”, kahramanların gerçek yaşam mücadelelerini, aşklarını, ayrılıklarını ve hüsranlarını TRT 1 ekranlarından seyirciyle buluşturacak. Kıbrıs dünya tarihi için çok önemli hassas bir konudur. Bu adada yaşananları işleyen hiçbir yerli dizi veya film duymamıştım. Eğer konu objektif bir biçimde işlenir güzel bir kurgu ile süslenirse ilgi çekici bir yapım çıkacaktır, buna hiç şüphem yok.

Süper Lig takımlarının sosyal medya karnesi

Veri odaklı iletişim ajansı The Socreate tüm Süper Lig takımlarının sosyal medya hesaplarını inceleyerek hazırladığı “Süper Lig Etkileşim Puan Durumu” çalışmasını yayınladı. Yayınlanan puan durumu takımların ligin ilk yarısındaki paylaşımlarını baz alırken en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram verileri değerlendirildi. Instagram Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformu, bu platformda dönüyor artık hayatımız. Veriler çok ilginç.

Etkileşim Puan Durumu Lideri: F.B.

Gerçekleştirilen çalışmada Süper Lig’in liderlik ortaklarından Fenerbahçe 6.100.000 takipçisinden sağladığı 260.600 etkileşim ortalaması oranıyla “Süper Lig Etkileşim Puan Durumu” lideri oldu. Fenerbahçe’yi ezeli rakibi Galatasaray 9.300.000 takipçi ve 189.400 etkileşim ortalaması oranıyla takip etti. Puan durumunun üçüncü sırasında 3.700.000 takipçi ve 151.900 etkileşim ortalaması oranıyla Beşiktaş yer aldı.

İlk kez yayınlanan Süper Lig Etkileşim Puan Durumu raporuyla ilgili olarak The Socreate Dijital Pazarlama Uzmanı Emir Bilal Özkan “Futbol ülkemizin en büyük marka değerine sahip endüstrilerinden biri. Ligimize yapılan yatırımlar ve kulüplerin bu bağlamda iletişim çalışmalarını geliştirmesi hem kulüplerimizin hem de ligimizin dünyada markalaşmasına katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıllarda kulüplerimizin iletişim çalışmalarıyla büyük gelirler elde ettiği projelere tanık olduk. Beşiktaş’ın FEDA kampanyası, Trabzonspor’un milyonlarca etkileşim alan forma tanıtımı, Fenerbahçe’nin #FenerOl kampanyası ve geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ın taraftarlarıyla başlattığı #AslanGibiSponsor kampanyası bu projelere en doğru örnekler oldu.” dedi.