MESLEKTE 40. YIL…

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Geçtiğimiz perşembe günü RadyoBir'deki yayınıma Türkiye'de Magazin'e imzasını atan isim, duayen gazeteci, babam Burhan Akdağ konuktu.

Geçtiğimiz perşembe günü RadyoBir’deki yayınıma Türkiye’de Magazin’e imzasını atan isim, duayen gazeteci, babam Burhan Akdağ konuktu. Bundan 40 yıl önce muhabir olarak başladığı serüvene birçok özel haber, gazete haberleri, televizyon programları nice dostlar ve bu sürecin içindeki üzücü kayıpları konuştuk. 90’lı yıllarda bir tanıtım esnasında Mehmet Ali Erbil’in Burhan yapar demesiyle boğazın serin sularına batarak ilk bungee jumping yapan kişi olması aslında nasıl çılgın bir karaktere sahip olduğunu da gösteriyor. Bu da bir şey mi İstanbul Dolmabahçe’den şişme botla Antalya’ya gidebilecek kaç tane gazeteci tanıyorsunuz ki? Evet babam onu da yaptı.

Beşiktaş’a olan karşılıksız sevgisi de bilinen en net özelliklerinden. Hatta bu sevgi 2014 yılında Beşiktaş Belediye Başkanlığı adaylığına kadar uzandı. Seçimi kazanamamış olsa da uzunda bir dönem Belediye Başkanı Danışmanlığı yaparak Beşiktaş halkı için hizmette bulundu.

Şimdilerde bir arkadaşının önerisi ile 40. Yılını; bu süreçte ona yoldaş olan sanattan, siyasete, medyadan, özel hayatında var olan seçtiği 40 kişiye özel bir Oscar ödül töreni ile kutlamayı planlıyor. Dile kolay 40 sene, kim bilir kimler geldi, kimler geçti. Keyifli sohbetimizi sonlandırırken gençlere sevin diyor.  Sevgisiz bir toplum olmayalım her şeye rağmen sevin diyor. Yayınıma renk kattığın için teşekkür ederim sevgili Burhan Akdağ, Babalar Günü’n kutlu olsun. Hep birlikte sağlıkla, uzun yıllar bir arada olmak dileği ile.