MEŞRU MÜDAFAA!

Aslı SERTDEMİR 12 Eki 2019

Aslı SERTDEMİR
Bugün 4. gün! 4 gündür Suriye'nin kuzeyini teröristlerden temizlemek için Mehmetçiğimiz orada.

Ülkemizin sınır güvenliği için. PKK PYD YPG gibi birçok terör örgütünden ve teröristlerden kurtulmak için. Gelen Suriyeli sığınmacıları, arınan bölgelere yerleştirmek için. Burnumuzun dibinde bizi her an tehdit eden tehlikeyi savuşturmak için. Her geçen gün dış güçler tarafından beslenen, güçlenen düşmanı yok etmek için. Biz rutin hayatımıza devam ederken, her gün gelen şehit haberlerini artık duymamak için. Suriye’de ki sivil vatandaşları korumak için… Bilinçsiz ağızlardan çıkan ‘’Bu savaşa ne gerek var?’’ sorusuna cevaben ilk aklıma gelenler. Unutulan bir şey daha, savaş devletler arasında olur. Bu bir savaş değil! Bu bir nefsi müdafaa! Bu bir meşru müdafaa! Bu tüm Avrupa ve Amerika’nın gelecekler diye rahatsız olduğu Suriyeli mültecileri topraklarına geri göndermek adına verilen haklı bir harekat. Sırf muhalefet olmak adına konuşanlar, tüm bu haklı gerekçeleri nasıl yok sayarsınız?

Güçler süper, zeka 0!

Yukarıda ki fotoğrafı yazımı okumadan iyice inceleyin! Güya hepsi başkan, hepsi birer ülkeyi yönetiyor. Hepsinin ağzından çıkacak bir kelam bir sürü insanın kaderini değiştiriyor. Bu fotoğraf hepsinin birer şapşal olduğunun ayan beyan kanıtı değil de ne? Engin bir zekaya sahip olduğunu iddia eden Trump’a bakın… Bu engin zekalı adam günlerdir birbirinden farklı ifadeler ile kendi ülkesinde bile dalga konusu oldu. Önce hiçbir tarafın tarafı değildi. Sonra ne olduysa, bu sonsuz savaştan çekilmeye karar verdi. Ki bu açıklama Beyaz Saray’ı bile karıştırdı. Daha 20 dakika bile geçmeden nektarin şurubu suratlı Trump; yine fikir değiştirdi. Ve hadsiz ekonomimizi yerle bir etmekle tehdit etti. Hatta durum o kadar vahim hal aldı ki Pentegon’dan gelen açıklamalarla kendisi bile çelişti. Donald, ABD gazetelerinin de dalga konusu oldu. Buyurun birkaç başlık…  “Trump, Suriye politikasının ne olduğunu biliyor mu acaba?” “Trump’ın şaşkınlık verici cehaleti!” “Trump’ın aldığı kararlardan ötürü getirdiği kaos, peşini bırakmayacak.” Ay benim nektarin şurubu suratlım, ay benim engin zeka küpüm, düştüğün hallere bak. Melania’nın ettiği beddualar mı tuttu? Sen antrapoza girdinde psikolojin mi bozuldu?

Bu sessizlik kime?

Ülkemiz hatta dünya gündemi Barış Pınarı Harekatını konuşuyor. Türk ordumuz sınarda! Her biri vatanımız, milletimiz için siper. Şu ortamda moral ve motivasyona ihtiyacı olan Mehmetçiğimize, ünlü ünsüz her kesimden destek yağıyor. Sosyal medyada da şu aralar en çok konuşulan konu, kimin ne paylaştığı ne yazdığı. Daha doğrusu kimin ne paylaşmadığı. Bu konu ile ilgili en çok eleştirilen Nusret. Güya dünya markamız bir Türk Hava Yolları bir de Nusretimiz vardı. İşte dünya çapında ki markalarımız Nusret’ten çıt yok. Yine nedendir bilinmez Tarkan, Cem Yılmaz, Ata Demirer, Şahan Gökbakar, Beren Saat ve Bergüzar Korel gibi bazı isimlerden henüz hiçbir ses yok.  Yeşim Salkım ise “Savaşa hayır!” diyerek direkt karşıt görüşte olduğunu paylaşmıştı. Sonra bu yazısını “Analar ağlamasın.” demek istediğini belirterek düzeltti. Kimileri buna inandı, kimileri de bunun gelen tepkiler sonrası bir U dönüş olduğunu düşünüyor. Bazılarının paylaşımları ise çakma vatan severlikle suçladı.

İşin aslı astarı; bunun bir savaş olmadığını, bunun bir menfaat harekatı olmadığını görememek zeka noksanlığı. Kaldı ki oradaki aslan yürekli Mehmetçiğimizin bizlerden gelecek en küçük bir desteğe ihtiyacı olduğunu yok saymak, son derece bencilce ve art niyetli bir yaklaşım olduğunu fark edememek ise vicdan noksanlığıdır.