Vakıf Katılım web

MİLLETVEKİLLERİNİN GEÇİM SIKINTISI!

Arzu ERDOĞRAL 07 Ağu 2019

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
Öyle ailece bir yemeğe gitmek falan onlar çok lüks şeyler…

Geçim sıkıntısı zor!

Bayram geliyor, çocuğuna bir bayramlık alamayacak durumda olanlar var.

Kirasını ödeyemeyen, otobüs parasını bile hesaplayan, yiyeceğinden içeceğinden kısan, ay sonunu getiremeyen, kredi kartı borcuna batmış, işsiz, iflas eden, yarından bir beklentisi kalmayan ve psikolojik sorun yaşayan insanlar.

Öyle ailece bir yemeğe gitmek falan onlar çok lüks şeyler…

Hayali bile pahalı!

Bir evim olsa gibi düşünceler büyük kelimeler…

Tüm toplu taşımaları özel otomobil sayma gerçekliğine alışılmış…

Ama kim istemez ki kendine ait bir arabası olsun.

Hal böyleyken TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan milletvekillerinin de sıkıntıda olduğunu öğrendik.

Milletvekili maaşı eleştirilerine karşı Şentop, "Milletvekiline asgari ücret verin, yaşayabilen varsa gelsin yapsın o zaman." ifadelerini kullandı.

Doğru söylüyor Şentop…

Milletvekilleriyle ilgili tabloyu ortaya koyarken aldığı maaşı, harcamalarını da göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapalım.

Söylediğinize göre; milletvekilleri aldıkları maaşla kendi illerine gidip geliyor her hafta. Onun dışında yaptıkları çalışmalarda kendi maaşlarından harcıyorlar. Bunun dışında milletvekilleri gelen, giden misafirlerle ilgili harcamaları kendi cebinden karşılıyor. Toplu taşıma ile meclise gelen vekil var. Lojmanları yok, bazıları kirada oturuyor. Milletvekilleri ayrıca seçmenleri otellerde misafir etme, hastane masraflarını ödeme gibi harcamalar yapıyor.

Sayın Şentop, gönül ister ki milletvekillerimizde söylediğiniz sıkıntıları çekmesin ama milyonlarca asgari ücretli, işçi, memur ve göz önünde bulundurulduğunda..

Açıklamanız anlaşılmaktan çok ileri derecede geçim sıkıntısı çekenlerin tepkisini çekmiştir.

Şu aşamada milletvekillerine yapacağımız tavsiye PKK, FETÖ gibi örgütler ile mücadele, S- 400 alımı gibi konularda halk nasıl seviniyor ve tüm sıkıntılarına rağmen hükümete destek veriyorsa onlarda bunları düşünerek geçim sıkıntısını kafalarına takmayıp halkın sorunlarına odaklansınlar.

Peygamberimiz buyurmuş ki; “Hayat şartları sizinkinden daha aşağı olanlara bakınız; sizden daha iyi olanlara bakmayınız. Bu, Allah’ın üzerinizdeki nimetini hor görmemenize daha uygun bir davranıştır.”

AĞIRALİOĞLU AK PARTİ’YE GEÇER Mİ?

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Muhsin Yazıcıoğlu döneminde BBP MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı vazifelerinde bulunmuş bir isim. İyi Parti’ye geçişi de bazı çevrelerce şaşkınlık ve tepkiyle karşılanmıştı.

Sonrasında parti içinde farklı bir profil ortaya koydu.

Devletin güvenliği ile ilgili konularda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verilmesine yönelik sözleri İYİ parti içinde krize neden olmuş, S-400’lere verdiği destek ve Yenikapı ruhu devam etmeli sözleri ise halk nezdinde ilgiyle karşılanmıştı.

Ağıralioğlu, grup başkanvekilliğinden alınıp genel başkan yardımcısı görevine getirilse de sosyal medya hesaplarından İYİ Parti İstanbul Milletvekili’ şeklinde yazması dikkat çekti.

Bu arada “Yavuz Ağıralioğlu AK Parti’ye geçer mi?” sorusu yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Geçer mi bilinmez ama AK Parti tabanında kendisine yönelik bir sevginin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gidişatın gösterdiği ise önümüzdeki günlerde Yavuz Ağıralioğlu ismini daha çok duyacağız.