MİLYONFEST DALAMAN GÜNLÜĞÜ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Her zaman başarının sırrını konuşuruz ya, hakikaten ekip çok önemli. Milyonfest Dalaman'da Umut Kuzey ve ekibinin profesyonelliğine bir de Elif Çokgezen'in yeniliklere açık ekibi eklenince kadro tamamlanmış.

Milyonfest Dalaman bu bölgedeki ilk festival olmasına rağmen gençlik festivalleri arasına çok hızlı bir giriş yaptı. 2 Ağustos’ta başlayıp bu akşam sona erecek olan festivalin elimden geldiğince her köşesinde bulunmaya çalıştım. Kurulum süreci, hazırlık aşaması, bilgilendirme- eğitim toplantıları, görev dağılımı, prodüksiyon alanı, sahne, kulis, plaj, kamp alanı ve konser seyir alanı.... Enerjim yettiğince her köşeyi ayrı ayrı gezdim.

Bu arada belirtmem gerekli burada akıl almaz bir çöl sıcağı var ve buna rağmen her an gülümseyen, kimseyi kırmadan işini yapmaya çalışan muhteşem bir ekip var. Her zaman başarının sırrını konuşuruz ya, hakikaten ekip çok önemli. Milyonfest Dalaman’da Umut Kuzey ve ekibinin profesyonelliğine bir de Elif Çokgezen’in yeniliklere açık ekibi eklenince kadro tamamlanmış.

Yirmili yaşlarımın başında bende Rock İstanbul ve Rock’n Coke festivallerinde çalışma imkanı bulmuştum. Festival ruhunu en doruklarda bıraktığımı düşünürken Milyonfest Dalaman benim için çok heyecanlı bir süreç oldu. Her şeyden önce uzun zamandır görmediğim konservatuardan müzisyen arkadaşlarımla hatta çok çok eski dostlarımla karşılaşmak beni çok mutlu etti.

Festivalden önceki gün gözlem görevime başladım. Sahne kurulumu, kulis karavanlarının hazırlığı, an ve an hazırlanan dijital görseller, afişler, görevlilerin yaka kartları ve bilekliklerinin dağıtımlarının, yemek servisi, birbirine su takviyesi yapanlar, yemek stantları, çadır kamp alanı hepsi başlı başına büyük yoğunluk ve özveri ile tamamlandı.

Dalaman halkının daha önce hiç yaşamadığı bilmediği bir ruhu yaşatmak için çalışan yüzlerce emekçi.

 2 Ağustos’ta ücretsiz halka açık açılış partisi vardı. Umut Kuzey, Yeni Türkü ve Hey Douglas sahne aldı. Ücretsiz bir açılış partisine göre çok kaliteli bir müzik ziyafeti vardı.

Festivalin birinci günü Gülçin Ergül ile başlayan konserler Melek Mosso ile devam etti. Ardından Gündoğarken ve Adamlar ile coşan festival sakinleri Ceza, Manga ve Athena konserleri ile eğlenmeye devam etti. Öğlen dörtte başlayıp ara vermeden gece ikiye kadar süren art arda muhteşem konserler....

Dün ise What Da Funk grubu ile başlayan konserler Can Gox, Kurtalan Expres, Pamela, Cem Adrian, Hayko Cepkin ve MFÖ ile muhteşem bir festival günü yaşattı. Hala gelmeyenler için bugün festivalin son ve en güzel günü, saat 16.00’da Sattas ile başlayacak olan konserler sırası ile Pera, Fatma Turgut, Ezhel, Mabel Matiz, Selda Bağcan ve Boom Pam ile devam edip Mor ve Ötesi ile sonlanacak.

Elif Çokgezen direktörlüğünde, Umut Kuzey koordinatörlüğünde ve Milyon Yapım organizasyonuyla düzenlenen MilyonFest Dalaman bugün gece geç saatlere  kadar rock müziğin dev isimleri ve ülkemizin en gözde tatil ve turizm yörelerinden biri olan Dalaman Kayacık Sahili’nde devam edecek.

Festival ruhunu yaşamak için çok güzel bir gün haydi çıkın gelin derim...

 

Sevgi ve müzikle kalın