MİLYONLARA FESTİVAL

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Ne güzel diyordum ki Türkiye gündeminden uzakta New York'un tadını çıkarıyorum diye ama yine dayanamadım kilometrelerce uzaktan ben de şu festivaller tekelleşiyormuş komedisine müdahil olmak istedim.

Malum konservatuvar mezunuyum, müzikten, sahne sanatlarından, sanatçıdan anlarım. 20’li yaşlarımın tamamı sahnede geçti, yeri geldi dans ettim, yeri geldi enstrüman çaldım, yeri geldi sunuculuk yaptım, yeri geldi şarkı söyledim... İlk festival deneyimi Rock’n Coke ve Rock İstanbul festivalleriyle edinmiştim, şimdi dönüp bakıyorum da gençlik enerjisi hakikaten farklıymış. Daha sonrasında Avrupa, Amerika ve Türkiye’de birçok yaz- kış festivallerine katıldım.

Umut Kuzey’in yaptığı festivalleri birçok kere takdir ederek köşe yazılarıma taşıdım. Geçen sene Dalaman ve İstanbul festivallerini bizzat yerinde gözlemledim. Özellikle Dalaman benim için çok başkaydı, Anadolu ve Karadeniz’in her köşesinden birçok gençle tanışma, sohbet etme imkanı buldum. Kuliste sahne alacak sanatçı ve gruplarla vakit geçirdim, özelliklede o festivalin sorunsuz geçmesini sağlayan birçok gönüllü genç ile tanışıp uzun uzun konuştum. Umut Kuzey’in çalışma ve fiyat politikasını bilmem beni çok da alakadar etmez, eğer bana bir teklifte bulunuyor ve fiyat beni tatmin etmiyorsa ben o sahneye çıkmam olur biter. Yok çocuğunun okul taksidiydi, mecburdu, bilmem neydi bu biraz Türk filmi tadında acıtasyon gibi geliyor bana. Yıllarca Winter Fest de Uludağ’da tekti ve başka kimse kışın dağ festivaline giremiyordu eee o zaman neden kimse sesini çıkarmadı. Ya da eskiden müzik kanallarında klibinin dönebilmesi için ya büyük paralar ödemen ya da belli bir şirketin sanatçısı olman gerekiyordu, o zamanda kimsenin sesi çıkmadı.

Gençlerin sosyalleştiği, memleketlerinde televizyondan öteye göremedikleri sanatçıları canlı izleme belki tanışma imkanı buldukları ve bu vesile ile her sene başka yeni bir şehir gördükleri bu büyük organizasyona kusura bakmayın da kimse tekelleşme diyemez. Ayrıca ortalık festival kaynıyor bunu bir tek ben görüyor olamam sanırım. Umut Kuzey’i savunduğum düşünülmesin ben gözlem ve deneyimlediğimi aktarıyorum size. Müziğe gönül vermiş bir adamın, prodüksiyon adına her noktada var olması büyük gurur ve onur verici bir durum. Şarkı söylüyor, festival yapıp gençlere sosyalleşme ve kendilerini bulma imkanı tanıyor, birçok taze kan şarkıcıya yeni albüm fırsatı tanıyor, açtığı kanalında müzik adına harika işler yapıyor ve Milyon Beach’te Ege ve Akdeniz sahillerindeki konserlerin fahiş fiyatlarına nazaran, herkesin kesesine uygun süper konserler düzenliyor, daha ne olsun! Evet meyve veren ağaç taşlanır da bu insanın en acılı gününde yapılmaz. Bu da bir dost tavsiyesi olsun. Milyon Fest artık kar üzerinde hayat bulmayı hak ediyor, Umut ve ekibine sesleniyorum hadi kışa Uludağ, Kartepe, Palandöken, Kartalkaya neresi varsa güzel festivaller yapılsın da soluksuz eğlenmeye devam edelim.

Ayrıca Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlar, ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu nice hayırlı bayramlar geçirmenizi dilerim.

Sevgi ve müzikle kalın…