#MOTİVASYONKORONA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Ülkemizde vaka sayısı artmaya devam ederken evde kal uyarıları insanları daha ilk haftadan çok zorlamaya başlamış gibi görünüyor.

Geçen hafta son paylaşımımda New York’tan dönüp dönemeyeceğine dair net bir bilgiye sahip değildim. Fakat şu anda evimdeki karantina sürecinin 3. gününü dolduruyorum. Geçtiğimiz hafta sonu OHAL ilan edildi New York’ta. Ardından akşam 20.00 sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Ve son iki günümde de benim bulunduğum bölgede Valilik emri ile sokağa çıkma yasağı getirildi. Ailemi ziyarete sürekli gittiğim New York’u daha önce hiç bu kadar sessiz ve boş görmemiştim. John F. Kennedy havaalanı İstanbul ve Roma haricinde bütün dünya şehirlerine kapılarını kapatmış durumda. Ülkesine dönmek isteyen insanların çoğunluğu İstanbul aktarmalı ülkeden ayrılabiliyor. Böylesine zor günlerde bütün yolcularla kendi aileleri gibi ilgilenen Türk Hava Yolları kabin ekibine ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Ülkemizde vaka sayısı artmaya devam ederken evde kal uyarıları insanları daha ilk haftadan çok zorlamaya başlamış gibi görünüyor. Hala sahillerde, parklarda gruplar halinde vakit geçiren insanları sosyal medyadan hayretler içerisinde takip ediyorum.

Bu süreci en verimli değerlendirmekte sanıyorum kişilerin yaratıcılığa kalmış durumda. Birçok şarkıcı, müzisyen, DJ ve oyuncular her akşam saat 21:00 itibari ile sosyal medya hesaplarından canlı yayın ile evlerinden insanlara moral vermek adına konserler, oyunlar, etkinlikler düzenliyorlar. Magazin gazetecisi büyüğüm Bülent Kocabıyık #MotivasyonKorona isimli bir whatsApp grubu oluşturdu. Katılanlar, terk edenler derken ortalama 60 kişilik bir ekip, ama öyle bir ekip ki “Şampiyonlar Ligi” gibi. Sektörün En’leri bir arada. Türkiye’nin işinde en başarılı gazetecilerinden, Pr danışmanlarına, menajerlerden, müzisyenlere, oyunculardan, reklamcılara, radyoculardan, sunuculara, televizyon yapımcılarından, hukukçulara inanır mısınız yok, yok bu grupta. Normal zamanda bir arada asla hayal bile edemeyeceğim isimler çok keyifli bir motivasyon ekibi olduk. Diyeceğim o ki siz de evinizde moral ve motivasyonunuzu yüksek tutacak aktiviteler veya kişiler ile etkileşime geçerek bu süreci en keyifli hale getirebilirsiniz. Her şeyin yoluna girmesi dileği ile...

Sağlıkla kalın...