Vakıf Katılım web

MÜCEVHER DİKKAT İSTER, BAKIM İSTER

Yonca ORTAN 04 Şub 2018

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Mücevher kullanırken dikkat etmemiz gereken birçok husus vardır. Bunlar hem ürününüze kalıcı hasara sebep olabilir hem de garanti kapsamından çıkartabilir.

İşte Mücevher hakkında bilmeniz ve uzak durmanız gerek durumlar

Her türlü sert cisim teması mücevherinize zarar verecektir. Bu yüzden günlük işlerle uğraşırken mücevherinizi kullanmayınız.
Elmas mücevherinizi kesinlikle suyla temas ettirmeyiniz. Elmas pırlanta gibi bir külahı olmadığı için kendi parlaklığı yoktur. Elmasın o eski görüntüyü ve parlaklığı verebilmek için elmasın altında çok ince foya kullanılır. Foya parlak yüzeyleri olan bir malzemedir, ışığın yansımasını sağlar. Bu yüzden elmasınız asla su ile temas etmemeli gerekir. Ettiği takdirde taşınız parlaklığını kaybeder tamiri ancak kuyumcunuz tarafından yenilenmesi gerekir.
Mücevherinizi akşam yatarken çıkarmayı unutmayınız. Özellikle hamile bayanların çok dikkatli olması gereken bir durumdur. Hızlı kilo alımı parmaklarınızın şişmesine ve yüzüğün parmağınızda sıkışmasına sebep olacaktır. Hamileliğinizin ilk bir kaç ay sonrasında yüzüğünüzü çıkartmanızı tavsiye ederiz.
Denize ya da duşa girerken, suyla iş yaparken mücevherinizi MUTLAKA çıkarınız. Bayanların kullanmış olduğu bazı kozmetik ürünler içerisinde bulunan civa mücevherinizle temas edip altının renginin bozulmasına sebep olur. Civa balıkta da bulunur bu yüzden balık temizlerken mutlaka mücevherinizi çıkartın.
Denize veya havuza girmeden önce mutlaka mücevherinizi çıkartın. Suda yüzüğünüz kolayca parmağınızdan çıkıp kaybolabilir. Ayrıca kum mücevherinizin yüzeyine zarar verebilir ve parlaklığın kaybolmasına sebep olur.(Kum zımparanın ham maddesidir.)
Mücevherinizin üzerine parfüm püskürtmekten kaçınınız. Ellerinizin bakımını yaparken mutlaka mücevherlerinizi çıkartın. El kremi mücevherin kirlenmesine ve parlaklığının yok olmasına sebep oluyor.
Mücevherinizi direk güneş ışığından koruyunuz.
Yaz aylarında teniniz terli olabileceğinden mücevherinizi çok uzun süre takmayınız. Ter altın ya da gümüş mücevherimizi karartan en büyük etkenlerden birisidir.
Mücevherlerinizi kullanmadığınız zamanlarda mücevher kutusunda saklayınız. Mücevherlerinizi hepsini bir arada muhafaza etmek çok yanlış bir yöntemdir. Çünkü mücevherleriniz birbirlerini rahatlıkla çizerler. Kolye zincirleri bir arada konduklarında birbirlerine karışıp zarar görebilir. Ürünlerinizi ufak poşetlerle bile olsa mutlaka ayırın. Mücevherleriniz çok ciddi darbe aldığında mutlaka iyice kontrol edin taş oynaması gibi bir durum gördüğünüzde hemen kuyumcunuza götürün. Taş düşmelerinde siz fark etmeseniz de ufak darbelerden dolayı oluşur.

Mücevher Bakımı:

Mücevherinizi sabah tekrar kullanmaya başlamadan önce nemli pamuklu bir bezle siliniz.

Mücevherinizin en büyük düşmanları toz, yağ ve oksitlenmeye sebep olan kükürt gibi elementlerdir. Bu sebeple, günlük kullanımda mücevheriniz kirlenecek ve düzenli bakıma ihtiyaç duyacaktır. Nasıl gözlük kullanan bir kişi gözlüklerini sürekli silip temizlemek durumunda kalıyorsa, mücevherlerimiz de sürekli bakıma ihtiyaç duyarlar.

Pırlantalar temas halinde vücuttaki yağı kolayca üzerlerine alır ve parlaklığını etkileyecek şekilde yağ tabakası ile kaplı olabilir. Pırlantaları temizlerken alkol kullanılabilir, bulunmaması durumunda alkol ihtiva etmesi sebebi ile kolonya da kullanılabilirsiniz.

Küçük bir kaba bir miktar sıcak su doldurarak içine yumuşak sıvı sabundan ekleyiniz. Takılarınızı (elmaslı, incili ve mercanlı ürünler hariç) üç-beş dakika bu karışımda bekletiniz. Daha sonra kılları yumuşak olan bir fırça ile (diş fırçası olabilir) nazikçe takınızın yüzeyini ve kir birikebilecek yerleri fırçalayınız. Üzerindeki deterjanın gitmesi için takıyı akan suyun altında tuttuktan sonra kuruması için kağıt havlu üzerine bırakınız veya nazikçe siliniz.

Satın almış olduğunuz ürünlere profesyonel bakımın yapılabilmesi için kuyumcunuza veya mücevhercinize başvurunuz. Garanti kapsamını ihlal de etmemiş olursunuz!