MUCİZELER YOK DİYORLAR

Aslı SERTDEMİR 22 Ara 2018

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Hiç düşündünüz mü? Mucize dediğiniz şeyler hiç kimseye oturduğu yerden gelmedi. Hepsi bildiğimiz bilmediğimiz bir şeylerden ödün verdi. Ya da büyük risklere girdi. Ve bizim mucizelerimiz de ayağımıza gelmeyecek. Etkisiz tepki yok.

Zor yollardan geçecek bize gelen mucizelerde. Bu yolda bazen gözü kara olmalı çünkü en sevdiğimiz şeyler en büyük sınavımız olacak. Belki yıllardır yaşadığımız şehri terk etmek, bizim mucizemizin ilk adımı olacak. Ya da hiç affedilmeyecekleri affetmek bizim mucizemizin adı. Bizden hiç beklenilmeyenleri yapmamız gerekiyor belki de. İçimizden geleni içimizden geldiğince enine boyuna düşünmeden yapmak. Bir şeyleri harekete geçirmek için önce bizim harekete geçmemiz gerekiyor. Olabilecekleri engelleyen en büyük engel belki de biziz. Mucizemize, hayallerimize en büyük engeli sekte biz vuruyoruz habersiz. Mucizelerimiz için hayallerimizde fütursuz belki biraz hadsiz olmalıyız.

Aranan Muhafız

Aylar öncesi Çağatay Ulusoy’un Netflix için bir dizi çektiğini yazmıştım. Aradan aylar geçti ve Muhafız Netflix’te. Görmemişin Netflix’te dizisi olmuş görgüsüzlüğü ile bir çırpıda 10 bölümü izledim. Ve hemen izlemeyenler için izlenimlerimi yazmak istedim. Dizi ilk bölümünden son bölümüne kadar sürükleyici. Kurgu çok iyi. Ödüllü görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ile yönetmen Can Evrenol sadece dizi çekmemiş. Resmen bir İstanbul belgeseli de çekmiş. Bizim yapımcı ya da yönetmenler aksiyon veya fantastik çekiyorsa bir yerden sonra ipin ucunu kaçırıyor. Kaptırıyor kendini cılkını çıkarıyor. Çok ince bir çizgi. İşte bu çizgiyi Muhafız ekibi muhteşem dengelemiş. Gelelim cast’a! Oyunculukları ile Okan Yalabık ve Mehmet Kurtuluş canlandırdıkları karakterin hakkını vermişler. Hatta o kadar başarılı buldum ki oyunculuklarını Çağatay Ulusoy’un önüne geçtikleri anlar var. Ana kadın karakterler Ayça Ayşin Turan ve Hazar Ergüçlü’yü maalesef hiç beğenmedim. Oyunculuk performansları dizideki diğer oyuncuların altında kalmış. Dizinin 7. bölümden sonra sanki adapte olup, biraz daha iyi oynuyorlar. Özellikle Hazar biraz daha iyi. Ben yanlış gözlemlemiş olabilirim, siz de izlerken dikkat edin bakalım. Bir de romantizm denilince o sıkıcı Yeşilçam replikleri maalesef bu dizide de ara ara dönüyor. Her şeye rağmen İstanbul’un ve bizim bir muhafıza ihtiyacı vardı… Muhafız Hakan hayatımıza hoş geldin.

Liste benim kime ne? - 2

Ne demiştik. 2018’in son ayı artık. Yani habercilerin biten yılın en iyi haberlerini. Magazin yapanların en bomba magazin haberlerini. Yılın en iyi şarkılarını. Astrologlar en şanslı en şansız burcunu. Ama öyle ama böyle mutlaka listelediği ay. Bu bozulmaz bir düzen. E ben mi bozayım şimdi bu klişeyi. Bu düzeni ben de bozmadan kendi listemi yapmıştım. Geçen hafta röportajımdan dolayı ara verdiğim listeme izin verirseniz devam etmek istiyorum. Malumunuz 2019’a son 8 gün. Yıllardır neden devam ettiğini çözemediğimiz ve 2018’de de aynı gizemi koruyan dizi Arka Sokaklar. Bu dizi birçok yapımcı için araştırma konusu oldu. Üniversitelerde bir sonraki yıl tez konusu olacağı gelen bilgiler arasında. Bu yıl gece hayatında rastladığında kadın, erkek bir adım ötesinde durulması gereken ismi Arda Turan oldu. Berberliklerinden bu yana 2018 de dahil olmak üzere birbirine en şanssız gelen çiftler kategorisinde yarış kıran kırana idi. Kenan İmirzaloğlu, Sinem Kobal çifti ile yarışan Kenan Doğulu, Beren Saat çifti aralarındaki yarışta berabere kaldı. Ardımızda bıraktığımız yılda yılın en güzel en samimi barışanları Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe oldu. Bu yılın en güzel kilo alanı Rihanna oldu. Bu yıl bitmeden yüzümüzü güldüren Netflix dizisi Muhafız oldu.  Bu yıl beklemekten yorulduğumuz ama umudumuzu kesmediğimiz dizi Game Of Thrones. İşin aslı astarı bende bu liste uzun. Söveni, seveni, güleni kızanı ile belki önümüzde ki haftada devam ederim…