MÜJDE! CÜNEYT ÖZDEMİR ARABA İŞİNE GİRİYOR!

Ahmet ÇELİK 17 Ağu 2020

Ahmet ÇELİK
Tüm Yazıları
Şimdi onca televizyonculuğuna rağmen şirketine ikinci el bir otomobil ararken youtube kanalından bu işi para vermeden "iş birliği" adı altında yapmak isteyen bir karakter!..

“Dün araba şirketleriyle iş birliği yapacağız demiştim. Çok olumlu dönüşler var. Biz bu sektöre uzaktık. Ciddi bir iletişim sıkıntısı oluğunu gördüm araba sektörlerinin. Özellikle ikinci el araba satış yapan pek çok site çıkmış ben o kadar bilmiyordum. Beş yıldır Türkiye’de yoktum. Şimdi şirkete şöyle bir şey yapalım diye bakıyoruz. Bayağı ikinci el araba takas, alım, satım orası da bayağı şey olmuş bilmiyordum. Bu konuyla ilgili iş birliklerine açığız, her anlamda. Kenan’a şimdiden birkaç kişi yazmaya başlamış. Araba sektörüne gireceğiz evet fırtına gibi giriyoruz. Ama bizim sektöre girişimiz öyle şey değil yani aa bu çok iyiymiş çok şeymiş değil yani var ya şimdi PR yapan gazeteci var. Sürekli övüyor övüyor, biz daha gerçekçiyiz her şeye atlamıyoruz.” Bu sözler ünlü televizyon habercisi Cüneyt Özdemir’e ait. Mesleğe 32. Gün programlarında muhabir olarak başlayan, rahmetli Mehmet Ali Birand’ın öğrencisi Cüneyt Özdemir. Hani beş sene önce “burada baskı var gazeteciliğimiz yapamıyoruz” diye Amerika’ya kaçıp giden Cüneyt Özdemir. Birkaç gün önce de hem AK Parti’ye  olan yanaşmasıyla, hem de rakı içme-içmemeyle ilgili söyledikleriyle eleştirilen Özdemir. Rakı içenleri eleştirirken kendisinin içtiği şaraba “şarap” diyemeyen “fermantasyona uğramış şey” diyen Cüneyt Özdemir. Kısacası neresinden tutsanız elinizde kalan bir Cüneyt Özdemir..

Şimdi onca televizyonculuğuna rağmen şirketine ikinci el bir otomobil ararken youtube kanalından bu işi para vermeden “iş birliği” adı altında yapmak isteyen bir karakter!..

Daha sonra Cüneyt Özdemir’in “dün araba şirketleriyle iş birliği yapacağız demiştim” dediği videoyu da izledim. Orada da açık açık şirkete araba alacaklarını, ama ikinci el ve kiralık araç fiyatlarının aşırı pahalandığından söz ediyor. İş birliğinden kastı o… “Araba sektörüne fırtına gibi giriyoruz” diyen “gazeteci” ve “televizyoncu” kısaca bedava otomobil istiyor.  Özdemir’in sözünü ettiği “sürekli övüyor dediği PR yapan gazeteci” kim bilmiyorum. Ama o kimse, ona niye salladı onu da bilmiyorum. Özdemir’in bu işi nasıl yapacağını, hangi markaların ve ikinci el şirketlerinin onunla iş birliği yapacağını da merak ediyorum. Her şey bir tarafa, beni üzen geldiğimiz bu nokta işte. Cüneyt Özdemir gibi bir televizyoncunun bile otomotivi yolunacak kaz olarak görmesi. Televizyonculuğu ile o sektörden de bir fayda sağlamaya çalışması. Sözde “haberci” adam “araba sektörüne nedense uzak kalmışız” diyor. Bunca yıldır sadece otomotiv gazeteciliği yapan bir yayıncı olarak Özdemir’in söylediklerini dinlerken ben meslek adına utandım. Ama şu son iki gün yediği linçi, soldan sağa üç kuruşluk menfaat için nasıl savrulduğunu görünce aslında “normal” karşıladım. Şimdi Özdemir’in bu sektöre karşı daha ortada onun deyimiyle “iş birliği” yokken bu kadar “yavşaması”yla kimlerle iş birliği yapacağını takip edeceğim. Bir iki tahminim var; Özdemir’in altına ikinci el veya kiralık bir araç verip onla “arkadaş olmaya” çalışacak birileri çıkacaktır. Bu gözler sırf ünlü diye; ehliyeti olmayan, otomobil kullanmayan gay bir gazeteci yazara gezi yazıları yazarken paylaşsın diye aylarca otomobil veren CEO’lar gördüğü için çok da şaşıracağımı sanmıyorum. Tabi bir de bedava otomobil peşinde olan ve ilk videosunda, “otomotiv sektöründe PR yapan ve her şeyi öven gazeteci”yi hedef alması da enteresan. Para, şöhret ve fırsatçılık adına yapmadığı kalmamış, itibarın iki paralık olmuş, linç üstüne linç yiyen bir kişinin bu saatten sonra otomotiv sektörüne kendi deyiminle “araba işine” girmeye çalışması gazetecilik adına da sektör adına da çok büyük bir ayıptır…  Hoş geldin 5N1K araba gazetecisi…