MURAT KARAHAN'DAN YENİ YIL ETKİNLİĞİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Tenor Murat Karahan, İş Sanat'ın bu yıl merakla beklenen Yeni Yıl Konseri'nde sahne alacak.

Tenor Murat Karahan, İş Sanat’ın bu yıl merakla beklenen Yeni Yıl Konseri’nde sahne alacak. Yeni Yıl Konseri'nde Limak Filarmoni Orkestrası ünlü tenor Murat Karahan’a eşlik edecek. Konserde tenor Murat Karahan özel hazırladığı programla yer alacak. Orkestra şefi Erol Erdinç yönetimindeki Limak Filarmoni Orkestrası’nın ünlü tenora eşlik ettiği konserde “Nessun Dorma”, “Voce a notte”, “Canta pe me” “Shape Of My Heart”, “Beni Yak Kendini Yak”, “Allı Turnam” ve “Nazende Sevgilim” gibi sevilen eserler seslendirilecek. Seyircisiz olarak Bilkent Konser Salonu’nda kaydedilen konser 31 Aralık Perşembe akşamı 20.30’da yayımlanacak. Letonya Ulusal Operası’ndan dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu’na, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarına yüzlerce kez klasik operaların başrollerinde yer alan Murat Karahan, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve popüler şarkıları başarılı senfonik icralarıyla tanınıyor. Karahan ayrıca Devlet Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmeni ve Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

CSO’NUN DÜNYA MÜZİK MERKEZLERİNDE BİZ DE VARIZ DEDİRTEN YENİ BİNASI 

Dünya metropollerinin sayılı müzik merkezlerinden biri olacak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) yeni binasının açılışın gerçekleştirildi. Toplam 2023 koltuk kapasiteli "Büyük Salon", 500 koltuk kapasiteli "Mavi Salon" ve 600 kişilik "Tarihi CSO Salonu", restoranları, müzesi ve açık hava alanlarından oluşan müzik kampüsüyle bina, kültür ve sanat tutkunlarının buluşma yeri haline gelecek. Temeli 23 yıl önce atılan ve senelerdir inşaatı tamamlanamayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yoğun çalışmalarıyla bitirilen bina sanat severlerin huzuruna sunuldu.

CSO hakkında kısa notlar 

Yuvarlak bir salon yapısına sahip salonda akustik Japonya'da ve dünyanın teknoloji ülkelerinde yapılan dijital salon örneklerinden değil. Salon doğal akustik ortamda çalışıyor. 2023 koltuğu var. Açılış gecesinin kayıtlarını dünyaca ünlü klasik müzik kanalı Mezzo gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü soprano Angela Gheorghiu ve dünyanın en iyi piyano ikilileri arasında gösterilen Güher ve Süher Pekinel kardeşleri açılış konseri gerçekleştirdiler. 30 genç sanatçı orkestraya katıldı. Berlin, Paris, New York gibi sayılı sanat merkezlerinin arasına Ankara'mızın CSO yeni binası da kesinlikle girecektir. CSO binası, ikon bina olarak Ankara'da dünya literatürüne geçecek sanat merkezi olacak. 

ACILARIN KADINI SERENAY SARIKAYA     

 Acılar acılar acılar.. Acıların yaşamında hiç eksik olmadığı bir sanatçıydı, bir dönemin ünlü Arabesk Kraliçesi Bergen...  Şahsen Arabesk müzik dinlemem, arabesk yaşam tarzına hiç ama hiç yakınlığım yoktur. Konu Serenay Sarıkaya olunca kimdir bu acıların kadını Bergen, dedim araştırdım. Şarkısı gibi gerçekten acıların yoğurduğu bir insanmış meğerse Bergen, dediğim gibi Arabeskin  her türlüsünden hallice uzak bir insan olarak Bergen 'in hayatına çok vakıf değildim... Bergen şarkılarına şöyle kısa bir göz attım dinledim... Dinleyenlere Allah sabır versin lütfen ben almayayım... Sen Affetsen Ben Affetmem şarkısını yeni düzenlemeyle deep house tarzı, house olsa fena olmaz aslında... Jabbar Deeperise  yada Mahmut Orhan bu şarkıya yeni düzenleme yaparsa kovid sonrası şarkı büyük sükse yaratır. Şimdi gelelim Serenay Sarıkaya'lı Acıların Kadını Bergen filmine... Acıların kadını lakabıyla tanınan arabesk sanatçı Bergen'in hayatını konu alan ancak salgın nedeniyle çekimleri ertelenen filmde Serenay Sarıkaya başrolde yer alacak. Sarıkaya'nın "Tam 1.5 yıldır bu role çalışıyorum" dediği projede hayat vereceği Bergen filmi önümüzdeki bahar çekilecek. Filmin yapımcısı Mine Şengöz, geçtiğimiz günlerde Bergen'in ailesiyle bir araya geldi. Asıl adı Belgin Sarılmışer olan şarkıcı Bergen'in hikayesi ailesinin izniyle ve dayanışmasıyla ele alınarak yazılacak. Bergen'in filminin senaryosu yazılırken öyküye destek veren danışmanlar arasında şu isimler yer alıyor: Sosyolog Prof. Meral Özbek, gazeteci Tuğrul Eryılmaz, psikiyatr Cemal Dindar, edebiyatçı Murat Özyaşar ve edebiyatçı Yavuz Ekinci. Şimdiden belirtmek isterim ki. Dünyamızı saran kovid sonrası 2021 Sonbahar-Kış Sezonunda umuyorum ki Serenay Sarıkaya'nın Bergen filmini sinema salonunda izleyerek. Bu özel filme gişe rekoru kazandıracağımız günleri sabırsızlıkla bekliyorum... 

GÜNÜN SÖZÜ 

SANAT, GERÇEKLERİ TANIMAMIZA YARDIMCI OLAN BİR YALANDIR. 

PABLO PICASSO