MUTLAKA BİR NEDENİ VARDIR, AMA!

Fehmi KETENCİ 07 Eki 2018

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Aslında yarın için yazacağım yazının konusu ve başlığı spor değildi.

      Pazar ve pazartesi yayınlanan yazılarım sosyal yaşamdaki genel konularla ilgili idi ama yazıyı yazmak için hazırlandığım sıralarda öncelikle sosyal medyaya yansıyan bir Fenerbahçe duyurusu, Lig başladığından beri oldukça başarısız bir performans sergilemesiyle taraflı tarafsız herkesin gündeminde olan Fenerbahçe’nin başarısızlığı konusu aniden farklı bir yöne döndü… Açıklamayla ortaya çıkan yeni gelişme tam anlamıyla bir ters köşe olay oldu. 

      Fenerbahçe Yönetimi’nin spor dünyamıza bomba gibi düşen bu açıklamasının ne olduğuna bir hatırlayalım. Açıklama şöyle;

      “Kulübümüz, sezon başından bugüne kadarki gelişmeler ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmeler sonucunda;

      - Futbol A Takımımız teknik heyetinden Turgay Altay, Murat Öztürk ve Alper Aşçı ile yollarını ayırma kararı almıştır.

      - Aynı zamanda, Futbol A Takımımız oyuncularından Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar’ın da süresiz olarak kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

      Gereken hallerde Kulübümüzün yeniden yapılanma hedefleri doğrultusunda benzer inisiyatif ve tasarrufların sürebileceğini ve lüzum halinde alınan kararlar ile ilgili kamuoyunun gerekli ölçü ve şekilde aydınlatılacağını önemle bildiririz”

      Şampiyonlar Ligi 3. eleme turuna katılarak başarısız bir sonuçla elenen ve UEFA Kupası’nda gruplarda yoluna devam eden, grubun ilk maçında deplasmanda 4-1 gibi kötü bir sonuçla kaybeden, ligdeki son maçında deplasmanda 3-0 gibi şok bir sonuçla yenilen, oynadığı yedi maçta; iki galibiyet, bir beraberlik ve dört mağlubiyet alarak ligin on dördüncü sırasına inen Fenerbahçe SporToto Süper Ligi Lefter Küçükandonyadis sezonuna hiç de iyi başlamadı. Ligde son Çaykur Rizespor mağlubiyeti ile giderek artmaya ve başlayan taraftar memnuniyetsizliği, yoğun bir şekilde tenkit edilen Teknik sorumlu Cocu’nun yarattığı hoşnutsuzluk kulüpteki rahatsızlığı iyice açığa çıkarmıştı. Basına yansıyanlardan okuduklarımıza göre, Philip Cocu’nun takımdaki geleceği yoğun bir şekilde tartışılmaya başlamışken birdenbire bu kadro dışı bırakmalar, taraflı tarafsız herkesi şaşırttı. 

      Bu konu çok daha sıcak olmasına rağmen ve kulüpten yapılan kısa ama net açıklamada herhangi bir gerekçe belirtilmemesine rağmen, sosyal medyaya yansıyan rahatsızlıklar giderek artmaya başladı. 

      Teknik ekipten gönderilenlerden ziyade özellikle bu kadro dışı bırakılan futbolculardan, on altı yıldır Fenerbahçe ile özdeşleşmiş Kaleci Volkan Demirel’in de kadro dışı bırakılmış olması, taraftar arasında huzursuzluk yaratacağı kesin. Daha çok yeni olmasına rağmen sosyal medyaya yansıyan taraftar sitemleri, Volkan’ın süresiz kadro dışı bırakılması konusu taraftarı oldukça rahatsız etmiş gibi. Özellikle Volkan konusu, çok geçerli bir neden açıklansa bile taraftarlarca vefasızlık olarak değerlendirilecek bir sonuca gidebilir.

     Birdenbire ortaya çıkan bu kadro dışı bırakmalar, başarısızlıkların nedeni olarak öne çıkan bir hareket gibi görünüyor. Açıklama sonundaki cümle, başarısızlıkların nedeni gibi görünen bu operasyonun daha da devam edeceğini gösteriyor.

      Ne oldu, nasıl oldu, gerekçesi nedir, fatura bu futbolculara mı kesildi? Kadro dışı bırakılanların arasında, uzun süredir yedek soyunan Volkan’ın da olması kafaları iyice karıştırdı ve gerekçeleri açıklanıncaya kadar da karıştırmaya devam edecek.

      Bu durum, taraftar ile yönetimi karşı karşıya getirebilir. Karar yönetim tarafından verilir ama bu kadro dışıların raporu mutlaka Comolli veya Cocu tarafından hazırlanmış, yönetime verilmiştir. Bir başarısız sonuçta ise Philip Cocu’ya güvenin iyice kaybolmasına, hatta; Başkan Ali Koç’un tartışılmasına neden olabilir.

       Volkan’ın kadro dışı bırakılmasının yanı sıra, Cocu’nun son maçlarda Valbuena’yı yedek bırakarak, yerine sürekli ilk on birde oynattığı Aatif Chahechouhe’nin da olması şaşırtıcı. 

      Kafaları karıştıran bu karar sonrasında Fenerbahçe’de neler olacak; bekleyelim, görelim.