NASIL OLACAK?

Mustafa YAŞAR 26 Ağu 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Fenerbahçe, Süper Lig'de ilk hafta Bursaspor karşısında kazanırken de, geçtiğimiz hafta Malatyaspor deplasmanında kaybettiğinde de iyi futbol oynamadı.

Benfica maçları da dahil olmak üzere her maça farklı on birlerle çıkmak zorunda kalan Philip Cocu, hafta içinde Giuliano ve Josef de Souza'nın transferi sonrası dünde Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'inden 4 değişik oyuncu ile başladı Göztepe maçına.

Mehmet Ekici, Şener Özbayraklı ve Barış Alıcı'yı yedek soyunduran Hollandalı teknik adam bu oyuncuların yerine Mauricio Isla, Alper Potuk, Nabil Dirar ve Eljif Elmas’a forma verdi.

Ev sahibi Göztepe ilk yarıda Fenerbahçe için tehlike arz etmezken, Fenerbahçe’de Dirar ve Hasan Ali Kaldırım’ın tutuk futbolları, Mehmet Topal’ın direkten dönen topu sarı-lacivertliler adına öne çıkanlardı.

Sıcak havanın futbolu oldukça zorlaştırdığı İzmir’de ikinci yarıda da tam bir denge oyunu izledik.

İlk yarıda daha çok gol pozisyonu bulan Fenerbahçe kapanan Göztepe karşısında ikinci yarıda oldukça zorlandı.

Halil Akbunar’ın 67.dakikada attığı gol dışında Göztepe’de pozitif işler yapmadı.

Gol sonrası psikolojik üstünlüğü ele geçiren sarı-kırmızılılar, Cocu’nun geç kalmış oyuncu değişikliklerine de sıkı savunması ile hamle şansı vermeyince maçın sonunda istediğini alan taraf oldu.

Fenerbahçe’nin iki haftada kaybettiği 6 puan taraftar nezdinde kredisini oldukça zayıflattı.

Gelecek hafta sahasında Kayserispor ile karşılaşacak olan sarı-lacivertliler için artık seri galibiyetler zamanıdır. 

Aksi halde erken bir kaosa gebe olacaklar ki; böyle olacağını düşünenler de oldukça fazla.

Geride kalan iki haftada iki yenilgi alan Göztepe ise dün Fenerbahçe’den çok önemli bir 3 puan aldı belki ama ortaya futbol adına hiçbir şey koymadı dersek yanlış olmaz.

İzmir ekibi bu futbol anlayışla ligde geçen sezonunu mumla arayacak gibi gözüküyor.