NEFES ALMA ZAMANI!

Fehmi KETENCİ 10 Eki 2020

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Buraya kadarki bu değişimlerde asıl şaşırtan ise; lige şampiyonluk umuduyla başlayan Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yanı sıra geçtiğimiz yılın şampiyonu Başakşehir'in şu anki durumları gündemin en çok dikkat çeken olaylarından.

      Başladı başlayack özellikle de nasıl oynanacak yartışmaları arsında başlayan Süper Ligimizde dört hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçti. 

      İlk göze batan, geçtiğimiz yılın başarılı takımlarından Alanyaspor transfer döneminde bazı futbolcuların kaybetmesine karşın yerine transfer ettiklerinin hazır performanslarıyla yeni sezona kaldığı yerden devam ediyor.

      Geride kalan dört haftada; üç galibiyet bir beraberlikle topladığı 10 puanla liste sıralamasını zirvesine yerleşti. Hemen arkasında ise; “Harcama limitleri” konusunda oldukça gerilerde olamasına rağmen, sattıkları ve gönderdikleriyle oldukça iyi bir planlama yapan, yeni transfer ettiği onyedi yerli-yabancı futbolcusu ile “transfer rekortmeni” olarak adından söz ettiren, genç hocası Erol Bulut yönetiminde bir hafta önce yer aldığı sekizinci sıradan hızla yukarılara tırmanan sekiz puanlı Fenerbahçe var.

      Buraya kadarki bu değişimlerde asıl şaşırtan ise; lige şampiyonluk umuduyla başlayan Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un yanı sıra geçtiğimiz yılın şampiyonu Başakşehir’in şu anki durumları gündemin en çok dikkat çeken olaylarından.

      Geçtiğimz hafta Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup olan Galatasaray 7 puanla dördüncü, deplasmanda  Gaziantep’le1-1 berabere kalan Trabzonspor 5 puanla onikinci, kendi sahasında Gençlerbirliği’ne 1-0 yenilen Beşiktaş 4 puanla onbeşinci sırada yer aldılar ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyorlar. Dördüncü haftada asıl dikkat çeken ise; geçen sezonun şampiyonu Başakşehir, son haftada kendi sahasında Göztepe ile 0-0 berabere kalarak aldığı bir puanla puan cetvelinin son sırasında devam ediyor.

      Daha dördüncü haftadayız, arada fazla puan farkı olmaksızın bir puan cetveli sıralaması var diyebiliriz ama, bu sıralamada alınan puanların takımların performansları konusunda birazcık bile olsa bir fikir verebileceğini göz ardı edemeyiz.

      Oynanan dört haftadan Süper Lig puan cetveline yansıyanlar bunlar. Oynanan birçok karşılaşma net olarak gösterdi ki; başta şampiyon adayları ve geçen yılın şampiyonu Başakşehir olmak üzere birçok takım henüz lige konsantre olamadı veya hazır değiller.

      Galatasaray’ın, nedeni pek de belli olmayacak bir şekilde kafası karışık. Beşıktaş’ta net görünen, teknik çalıştırıcısı Sergen Yalçın pek de mutlu değil. Aynı mutsuzluk Galatasaray’da Fatih Terim’de de var. Ama bir gerçek var ki, transfer dönemi sona erdi. Ve lige devre arasına kadar eldeki futbolcularla idare edecekler.

      Bu durumda eksikleri tamamlayabilmek, takımda uyumu netleştirebilmek ve hazır hale gelebilmek için bu milli maç arasını çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

      Şimdilik; TFF’nin belirlediği “Harcama Limitleri” kıskacında başta Vedat Muriç ve bir iki futbolcusunu iyi bir transfer ücreti ile satarak ve kiralayarak maddi durumunu ayarlayabildi. Kadrosundaki onsekiz futbolcusuyla yollarını ayırarak yerleşik ödemeleri konusunda oldukça rahatladı. Nasıl “transfer yapacak” diye konuşulan Fenerbahçe 17 yeni transfer yaptı ve neredeyse tüm takımı yeniledi. Görünen o ki, yeni gelenlerle takımın iskeleti arasındaki uyum sorununu tamamen olmasa da ortadan kaldırabilme yolunda hızlı gelişme gösteriyor. Geçen dört hafta içine, ilerisi için ümitveren bir oyun sergilemeye başladı.

      Milli maç arası neler getirir neler götürür bilemeyiz. Ama bu arayı iyi değerlendireceklerini söyleyebiliriz.    

      Bu hafta Süper Ligimizde maç yok. SüperL Lige hafta sonu oynanacak UEFA Uluslar Ligi kapsamında Rusya ve Sırbistan gibi zorlu karşılaşmaları nedeniyle Süper Lige ara verildi. Hazırlık amacıyla Almanya ile deplasmanda oynanan özel karşılaşmada ise Millli Takımımız 3-3 berabere kalarak hafta sonu oynanacak olan Rusya ve Sırbıstan karşılaşmalarına hazır olduğunu gösterdi.

      Özel karşılaşmda, deplasmanda Almanya ile 3-3 berabere kalan Milli Takımımız; UEFA B Ligi’nde 11 Ekim Pazar günü Rusya’ya konuk olacak, ardından 14 Ekim çarşamba günü ise Sırbistan ile İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

      Şimdilik haftadan yansıyanlar bunlar!