NİCE YILLARA TÜRKİYE'M

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü Türkiye'nin dört bir yanında ilk günkü zafer coşkusu ile kutlandı.

Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü Türkiye’nin dört bir yanında ilk günkü zafer coşkusu ile kutlandı. Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı törenin ardından, halkın ziyaretine açıldı. Her zaman olduğu gibi bu bayramda da Türk halkı Atasını yalnız bırakmadı. Çoluk, çocuk, yaşlı, genç demeden onlarca kişi akın etti Anıtkabir’e.

Her sene olduğu gibi bu senede Belediyeler ücretsiz konserler için büyük bir ataktaydı. Maltepe’de Göksel konseri, Kartal’da Oğuzhan Koç, Maçka Demokrasi Parkı’nda Yaşar konseri, Sarıyer’de Hayko Cepkin, Avcılar’da Sertab Erener, Beşiktaş’ta Duman ve Atatürk Kültür Merkezi’nde Murat Boz konseri sevenleriyle buluştu. Eskiden tek bir konser olurdu bütün halk oraya toplanırdı. Nüfus sayısı, yerleşim yerleri ve ikametler arttıkça Belediyelerin etkinlikleri de artmaya başladı.

Ve İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinden Cumhuriyet’e yakışan bir vals gösterisi. Öğrencilerin adeta Cumhuriyet balosunda pisttelermiş gibi dans etmeleri beni çok duygulandırdı. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz gençler. Sanat, spor, ilim, irfan, tıp, teknoloji gibi her alanda bizleri gururlandıracağınızdan adım gibi eminim. Nice birlikte, tek yürek yıllarımız olsun Türkiye’m…