O YOLLAR YAPILACAK!

Arzu ERDOĞRAL 01 Nis 2020

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
Artık insana söyleyecek söz bırakmıyorlar. Dedikleriyle yaptıkları birbirini tutmayan bu anlayış ülkemize çok zarar veriyor ve insanları kutuplaştırıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs ile mücadele kapsamında bir çağrı yaparak geçmişteki siyasi kutuplaşma ve hesapların geride bırakılarak, birlikte hareket etme, sırt sırta verme ve dayanışma içinde olunması gerektiğini belirtti.

Tabi önce insanın söylediklerini kendisinin yapması gerekiyor.

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Özdemir’in “Başakşehir Şehir Hastanesi yolunu yapmadığınız söyleniyor” demesi üzerine “Projeyi 2017’de onlar durdurdu” yanıtını verdi. Bir süre sonra Özdemir “Ama proje 2018’de başlamış” diye söyleyince Ekrem İmamoğlu bu kez de “Yalanlarına ben cevap vermeyeceğim” sözleriyle işin içinden çıktı.

Zaten İmamoğlu’nun Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarını yapmaya niyetinin olmadığı önceden de belliydi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nu ziyarete gittiğinde Başkan Kartoğlu, kendisine yol konusunu sorduğunda maddi gerekçeler bahane edildi. Bunun üzerine yolun yapılmayacağına dair yazılı bir belge istendi. Sonrasında ise Başakşehir Belediyesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına başvuruda bulundu. Şu an bakanlık tarafından yapılacak yol ihale aşamasında…

Yani Türkiye'nin 3. büyük ve İstanbul'un en büyük hastanesi olarak inşa edilen İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin bağlantı yolları yapılacak.

2 bin 682 yatak kapasitesiyle günde 32 bin 700 hastaya hizmet vermeye hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yollarına Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği İBB’nin ise hiçbir katkısı olmayacak.

Dayanışmaya ne güzel bir örnek öyle değil mi?

Bir dayanışma örneği de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi. Ankara'da tüm medya kuruluşlarına belediye bütçesinden sağlık kiti gönderilirken Sabah ve Akit gazetelerine verilmedi.

Artık insana söyleyecek söz bırakmıyorlar. Dedikleriyle yaptıkları birbirini tutmayan bu anlayış ülkemize çok zarar veriyor ve insanları kutuplaştırıyor.

Son olarak ise koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Dayanışma Kampanyasına da karşı çıktılar.

Twitter’da #zırnıkyok hashtag’i ile olmadık şeyler söylediler. Böylesine bir kini insanoğlu nasıl içinde barındırır anlamak mümkün değil.

İyi olan hiçbir şeye katkısı olmayan bu zihniyetin yıllardır değişmediğini görmek ise oldukça üzücü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin banka hesaplarına “az çok demeden gücümüz ölçüsünde dayanışmaya sen de var mısın” diye destek isteyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, iş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı kampanyaya gelince konuyu çarpıtarak  “bu zor dönemde devlet halkına el açmaz, kendisine açılan eli tutar ve vatandaşının yaralarını sarar” diyebildi.

Gören de devlet hiçbir şey yapmıyor sanacak.

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi mesela, kim devreye soktu?

Her anlamda bu süreçte vatandaşı mağdur etmemek için yapılanlar ve yapılacak olanları nereye koyalım?

Hep aynı şeyleri tekrarlamak ve muhalefetimizin hiçbir zaman milli birlik ve beraberlik konularında desteğini görememek hepimizi çok yoruyor.

İyi olan ne varsa reddetmek anlayışı boyunlarına dolanmış, çıkmıyor.

Kendi iradeleri ile seçtikleri yolun sonu ise hep çıkmaz sokak…

Aslına bakarsanız ezelden beri tavrını hiç değiştirmeyen muhalefet anlayışının ülke menfaatlerini hiçe saydığını kabul etmemiz ve bu bilinçle yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

Belki bu kez adam gibi bir duruş sergilerler diye hep bir umut içerisinde olmak ve karşılık görememek…

İktidar olmak adına hep kirli oyunların içerisinde olanlar için fazla iyimseriz.

Nereden bakılırsa bakılsın saygıyı ve sevgiyi hak etmeyenlere vereceğimiz tek bir cevap kalıyor.

Herkes kendi yoluna!