OBAMA'YA ÇAĞRI..

Avni ÖZGÜREL 06 Eyl 2016

Avni ÖZGÜREL
Tüm Yazıları
Anladık ki ABD'nin PYD'yle, FETÖ'yle nikahı kavi.. Türkiye'yi gücendirmeyi, öfkelendirmeyi göze alacak kadar güçlü nedenleri var zahir.. Tartışmak sinir bozuyor.. Eskilerin 'Deveye hendek atlatmak' diye tarif ettikleri hal bu..

Anladık ki ABD’nin PYD’yle, FETÖ’yle nikahı kavi.. Türkiye’yi gücendirmeyi, öfkelendirmeyi göze alacak kadar güçlü nedenleri var zahir.. Tartışmak sinir bozuyor.. Eskilerin ‘Deveye hendek atlatmak’ diye tarif ettikleri hal bu..  Onun için akla ziyan başlıkları bir yana bırakıp bam telimize dönüyorum.. Yani PKK’ya..

Sayın Başkan; biz PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz, 35 yıldır mücadele ediyoruz.. Bildiğim kadarıyla ve son gelişmeler ışığında bir değişiklik olmadıysa ABD’nin resmi hatta gayrı resmi tavrı da bizimle aynı. Yani PKK’yı terör örgütü sayıyorsunuz… Ve PKK’nın on binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ölümüyle sonuçlanan eylemler yaptığından herhalde haberdarsınız.. Keza yıllar içinde kör düğüm haline gelmiş olan Kürt meselesinin çözümü için Tayyip Erdoğan’ın siyasi ve hukuki riski göze alarak başlattığı girişimin PKK tarafından baltalandığını da..  Bu sonucun ortaya çıkmasında Suriye konusunda PYD’ye yaklaşmanızı kendisine verilmiş destek sayan PKK’nın farklı heveslere kapılmasını sağlayarak pay sahibi olduğunuzu hatırlatmakla yetiniyorum.

Sayın Başkan,Türkiye’deki elçilik görevlileriniz herhalde sizi haberdar ediyordur.. Yapılan bütün anketlerde birinci çıkıyorsunuz.. Güvenilmezlik hatta daha ötesi nitelemelerle..  Türkiye- ABD ilişkileri geçmişte de öfke tünelinden geçti.. 1960 darbesi öncesi seçilmiş hükümetin başbakanı Adnan Menderes’e karşı sergilediğiniz tutum; 1964’te dönemin başkanı L. Johnson’ın Kıbrıs konusunda Türkiye’yi ‘Sovyet müdahalesi durumunda NATO sizi korumakta istekli olmayacaktır’ ifadeleriyle akıllarda kalan tehdidi; 1971’de sırf ‘haşhaş ekimini yasaklatmak için’ askeri müdahaleyi destekleyişiniz; 1980’de Yunanistan’ın NATO’nun askeri kanadına dönmesi konusunda Ankara’nın vetosunu  geri çekmesini sağlamak için TSK’ni darbe için heveslendirişiniz… v.s. v.s.

Sonuç: Şu an da Türk- Amerikan ilişkileri son 35 yıldır geldiği en kötü noktada… Bütün olanlara rağmen farklı bir hamle yapabilirsiniz Sayın Başkan!.. Türk halkının ‘Bu doğru..’  diyeceği bir çıkış gerçekleştirebilirsiniz.. O da şu: PKK’yı terör örgütü olarak gördüğünüzü söylüyorsunuz… Biz de size inanmak istiyoruz.. Ancak şimdiye kadar ABD Başkanı olarak Zat-ı Alileri/ Pentagon/ CIA hiçbir zaman güçlü bir şekilde PKK’yı ‘Derhal, koşulsuz olarak, Türkiye’yi hedef alan eylemlerini sonlandırdığını açıklamaya, silahlı bütün unsurlarını Türkiye dışına çıkarmaya’ çağırmadınız…  En Güçlü müttefikiz demiyor musunuz? Öyle ise bunu yapın!..