Vakıf Katılım web

"OFF THE RECORD"LAR ORTAMA SUNULDU ARTIK!

Yaşar İÇEN 06 Kas 2018

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Entrikalar ve komplolar ile ülkenin her kademesine işleyen FETÖ denen illetten kurtulamadık gitti be kardeşim!

Uzun zaman önce “off the record”lar eşliğinde dile getirilen fısıltıların artık aleni dile getirildiğini görüyoruz. 

Kalplerimizin paslanmaya meyilli cıvatalarını hafiften yumuşatan bir hatırlatma ile konuyu “FETÖ’nün para karşılığı nasıl aklandığına” dair söylemlerin nasıl başladığına bağlamak istiyorum.

“Tıpkı; ülkemin her mevsim ayrı güzellikte bir entariyi giyip taze gelin edasıyla salınması gibiydi çocukluğumun gök gürültüsü eşliğindeki ilkbahar yağmurları...
Başladı mı, bir sakin bir deli günlerce yağan yağmurun altında ne çok ıslanmaya meyilliydik” kalifiye ahmaklar misali… 

Bizim “gönüllü ahmak” ıslanışlarımız; doğanın uyanışına ve yağmurun bereketi ile kucaklaşan memleketimin coşkusuna eşlik etmek içindi de o zaman kelimelerin sihirli dokunuşları ile şahlanmayı bilmediğim için böyle dile gelmeyi bilmezdik... 
Bir de; saçı uzatır, cildi besler, boyu uzatır derlerdi ya ondandı şemsiye tanımaz hallerimiz.
Toprağı çatlatıp yeryüzüne merhaba diyen mantarları da unutmamak lazım. Her gök gürültüsü ile mantarların belirdiği söylenirdi. 
 Minik cüssesine aldırış etmeden gök gürültüsüne inat korkmadan toprağı yarıp boy veren mantarlar, UMUT faktörünü de nakşederdi zihnimize...”

FETÖ illetinin temizliği başladıktan bir süre sonra düşük voltajda “işleyiş yanlışlarının olduğu” konuşulmaya başlamıştı.  
İlkbahar yağmurlarında gök gürültüsü öncesinde çakan ışıklar gibiydi bu “off the record” fısıltılar.
Ki çok kısa süre sonra beklenen şiddetli gök gürültüsü eşliğinde mantarlar misali herkes aleni konuşmaya başladı. 

“FETÖ ile aleni bağı olanların fahiş paralar karşılığında aklandıkları! Avukat, savcı, hakim, emniyet ve tabi ki siyasi kanat...”
Bu halkanın FETÖ sayesinde servete kavuşan isimlerin aleyhinde olan delilleri, para karşılığı yok ederek akladıkları!”

Ayrıca; “Üç, beş, on yıl önce hiçbir maddi gücü olmadığı halde şu an çok büyük sermayelere sahip olan kişilerin şaibeli yükseliş hikayelerine herkes hakim iken nasıl serbest kalırlar? Çalışmakla böyle servet edinilmez ki! On yıl önce günlük yevmiye ile çalışanlar şimdi milyon dolarlık işlere hakim...” 
Bu cümleleri de işitmediğimiz gün olmuyor! 

Tahmin ediyorum ki bu konu buz dağı misali çok derin noktalara uzanacak. 

Türkiye’nin güçlenmeye başladığı, aşiret-tarikat vb oluşumlardan arındığı, devlet içindeki haşereleri yok ettiği ve büyük badireleri alnının akı ile aştığı bu süreçte başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devletin etkili makamlarının bu söylemlerin peşini bırakmayacağına inanıyorum.  

Şikayetler bu kadar ayyuka çıkmışken ve tam da yerel seçimler öncesinde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği gibi bu konuda varsa iftira durumları bunlarında yapılacak soruşturmalar ile açığa çıkması tez elden gerekiyor!