OLUR BÖYLE VAKALAR!

Mustafa YAŞAR 17 Ağu 2019

Mustafa YAŞAR
Geçtiğimiz sezon mücadele ettikleri ligleri şampiyon tamamlayan iki ekip 2019-2020 sezonunun açılış maçında Denizli'de karşı karşıya geldi.

Transfer sezonunun bugüne kadar gelinen sürecini öncelikle Diagne’yi göndermek ve Falcao’yu almak ekseninde geçiren Galatasaray’da dün Mbaye Diagne ilk 11’de yer alırken, transfer edildi, edilecek denilen Radamel Falcao’da Monaco'nun deplasmanda Metz ile oynayacağı maçın kadrosundaydı.

Cezası nedeniyle Fatih Terim’den yoksun Galatasaray’ın ilk 11’in de yeni transferler Seri, Babel ve Jimmy Durmaz yer alırken, yedekler arasında kaleci Okan Kocuk, Emre Mor ve Adem Büyük yer aldı.

Şampiyon Galatasaray’ın formasında göğüs reklamı olmadan başladığı sezon kime ne ifade eder bilmiyorum ama doğrusu ben yadırgadım.

Sıcak bir havada oynanan mücadelede ilk tehlikeli atağı 3.dakikada Diagne ile Galatasaray buldu. Senegalli forvet önemli bir gol pozisyonu kalecinin üzerine vurarak harcadı.

Sarı-kırmızılılar, 26.dakikada Diagne’nin düşürülmesi sonrası VAR kararı ile kazanılan penaltıyı Selçuk’un kaleciyi nişanlaması ile bir kez daha öne geçme fırsatını kaçırırken, Marcao gördüğü ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart ile oyun dışında kalınca devreye 10 kişi ve sıkıntılı girdiler.

İkinci yarıda Seri-Donk, Jimmy-Emre Mor ve Diagne-Ahmet Çalık değişiklikleriyle sonuca gitmeye çalışan ancak çokça top kaybı ve yan paslar yapan Aslan, önce Recep Niyaz’ın füzesi sonra da Rodallega ile vurulunca sezona yenilgiyle başlaması da kaçınılmaz oldu.

Açıkçası maç öncesi bu sonucu öngörmedim de değil.

Bu yenilgi sonrası şimdi daha yüksek sesle Falcao sesleri duyacaksınız ama Galatasaray’ın ilk sınavından çıkarılacak çok daha önemli sonuçlar var orası net.

9 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e dönen Denizlispor ise kötü başladığı maçta oyunun bütününde dirençli oynayarak 3 puanı aldı. Onlar için iyi bir başlangıç oldu.

Hakem Abdülkadir Bitigen ise bana göre iyi bir maç yönetti. Penaltı ve kırmızı kart kararları da doğruydu.