Vakıf Katılım web

OLUR MU?

Mustafa YAŞAR 07 May 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Şampiyonluk yarışının içinde kalmak için Galatasaray ve Fenerbahçe'nin takılmasını bekleyecek, hedefe ulaşmak için de kalan maçlarını kazanması gerekecek Beşiktaş, Antalya'dan istediğini alarak dönüyor.

Boyu gittikçe kısalan ligde Beşiktaş geçtiğimiz hafta derbide lider Galatasaray’ı mağlup ederek şampiyonluk yarışana ortak olmuş, deplasmanda 9 haftadır kazanamayan Antalyaspor’da şeytanın bacağını kırarak Fatih Karagümrük ‘ü yenmiş ve bana göre ligden düşme tehlikesinden uzaklaşmıştı.

Şenol Güneş karşılaşma öncesi, ‘Geriden geldiğimiz için her maçımız final. Kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Antalyaspor bizi zorlayacaktır’ diyerek temkinli konuşurken; tıpkı derbide olduğu gibi maça tutuk başlayan siyah-beyazlılar, kalesinde golü gördüğünde dakikalar 32’yi gösteriyordu.

İlk 45 dakikada yüzde 68 oranında topa sahip olan ve oyuna ağırlığını koyan ev sahibi bu golle devreyi de önde kapatan taraf oluyordu.

GOLCÜLERİ UÇURDU

Beşiktaş ikinci 45 dakikaya Maxim, Onur Bulut değişikliğiyle başladı.

Kartal’ın ilk yarıda suskun kalan golcüsü Aboubakar skorda dengeyi sağladığında ise bu kez dakikalar 54’ü gösteriyordu.

Sonrasında ise tam bir kaos oyunu hakim oldu Antalya’da.

Mutlak kazanmak isteyen Beşiktaş ilk yarıya göre daha çok istekli oynarken kalesinde de tehlikeler yaşadı. 

Cenk Tosun sahneye çıktığında ise işlem tamamdı.

Maçta son sözü yine Aboubakar söylerken Kartal’da hedefinde uçmayı sürdürdü.

AVERAJI AVANTAJI

Şöyle bitirelim.

Şampiyonluk yarışının içinde kalmak için Galatasaray ve Fenerbahçe’nin takılmasını bekleyecek, hedefe ulaşmak için de kalan maçlarını kazanması gerekecek Beşiktaş, Antalya’dan istediğini alarak dönüyor.

Geçmişte Galatasaray ile çekişirken bir kez averajla şampiyon olup bir kez de averajla kaybeden siyah-beyazlılar için 3 takımında 80 puanda ligi tamamlaması en güzel senaryo olacaktır ki; bu durumda üçlü ve ikili averajda üstün olduğu için ipi göğüsleyecekler. 

İhtimal var mı? Var

Olur mu? Olur.