"OPERASYON YAPILMAZSA TÜRKİYE PARÇALANIR"

Abdullah AĞAR 06 Ağu 2019

Abdullah AĞAR
Fırat'ın doğusundaki PKK meselesi ülkeleri bölme planıdır. Kimse kimseyi aldatmasın.

Abdullah Ağar, “Fırat’ın doğusundaki PKK meselesi ülkeleri bölme planıdır. Türkiye’nin Fırat’ın Doğusuna yapacağı operasyon bu oyunu bozacaktır.” dedi.

Türkiye’nin en önemli operasyonunu değerlendiren Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar, “Bu operasyonda karşı karşıya kalınan teröristlerin direncine, onları koruyan küresel güçlerin reflekslerine bağlı olarak Milli Mücadeleden sonra Türkiye’nin girişeceği en uzun soluklu ve sert savaş olabilir.” ifadelerini kullandı. Ağar değerlendirmesine şu sözlerle devam etti: “Burada terörist örgüt başta ABD olmak üzere himayesini devam ettirirse orada çok farklı fotoğraflarla karşı karşıya kalınabilir. Türkiye’nin burada harekâtı icra edeceği birçok hat stratejisi var. Bunlar yarma, kuşatma veya mızrak olarak değerlendirebiliriz. Meskûn mahalde çemberden merkeze ya da merkezden bir yarma olabilir. Veya süpürme olabilir. Kırsal alanlarda hattı parçalayıcı olabilir. Hem yarma hem kuşatma taktikleri kullanılabilir. Bu sadece sizin stratejinizi belirlemez.

“BU OPERASYON OLMAZSA OLMAZDIR”

Karşımızda 80 bin terörist var ve onları himaye edenler var. Bu harekât yapılamazsa Türkiye parçalanır. Bu harekât Türkiye için olmazsa olmazdır. Mecburiyettir. Türkiye’nin 35 yıldır biriktirdiği bir terörle mücadele birikimi var. Şimdi biz Cumhuriyet tarihinin en büyük isyan hareketiyle karşı karşıya kalmış, meskûn mahal isyanlarıyla karşı karşıya kalmış. devletin yönetimiyle ilgili manipülasyonlarla karşı karşıya kalmış bir ülkeyiz. Şimdi bu konvansiyonel terör gücü Suriye’yi, Irak’ı parçalayacak bir güç bulursa eninde sonunda Türkiye’ye yönelecek. Şu an zaten yönelmiş durumda. İleride çok büyük bir tehdit olarak gelecek. Bunu yaparken de tek başına yapmayacak. Türkiye’nin içerisinde birtakım cerrahi operasyonlarla beraber yapacak. Fırat’ın Doğusu bu bölgeyi istikrarsızlaştırma, Irak’ı, Suriye’yi, İran’ı ve Türkiye’yi bölme operasyonudur.

“OPERASYON YAPILMAZSA TÜRKİYE PARÇALANIR”

Fırat’ın doğusundaki PKK meselesi ülkeleri bölme planıdır. Kimse kimseyi aldatmasın. Bölge jeopolitiği ilgili parçalanma tehdidine karşı ortaya konacak bir irade meselesidir. Batı burada senin ülkendeki Irak’taki, Suriye’deki Kürtlerin içerisine Kürt kardeşlerimizin arasına yıkıcı, ayrılıkçı tohumları ekti. Şimdi bunları toplamak istiyor. Birbiriyle bir arada yaşama iradesi koyan, farklı etnik unsurların, farklı mezheplerin, farklı dine mensup olanları birbirinden ayırmak istiyor, birbirine düşman ediyor ve ülkeleri parçalıyor. Batı dünyası bunu yapmaya çalışıyor. İşte Türkiye’nin Fırat’ın Doğusuna yapacağı operasyon bu oyunu bozacaktır.”