ORTADOĞU CEHENNEMİNDE TÜRK OLMAK

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Kerkük'te Balava, Kumpetler, Türkalan, Gardagli ve Yağci köylerini ziyaret eden ve bunları Twitter hesabından paylaşan Salihi, "Bugün Türkmen köylerimizde, Kerkük'ün çevresinde nöbet tutan kahraman askerlerimizin yanında idik. Nöbet tutup, 'Her şey vatan için' diyen arslanlarımız sayesinde evlerimizde rahat uyumaktayız" demişti.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’nin Kerkük’te Türkmen silahlı grupları ziyareti esnasında bozkurt işareti yaparak yaptığı açıklamalar hem Irak’ta hem de Türkiye’de gündem oldu. 18 Ocak tarihinde Kerkük ve çevresinde nöbet tutan Türkmen silahlı grupları ziyaret eden Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Türkmen askerlerle bozkurt işareti yapmış fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Kerkük’te Balava, Kumpetler, Türkalan, Gardagli ve Yağci köylerini ziyaret eden ve bunları Twitter hesabından paylaşan Salihi, “Bugün Türkmen köylerimizde, Kerkük’ün çevresinde nöbet tutan kahraman askerlerimizin yanında idik. Nöbet tutup, ‘Her şey vatan için’ diyen arslanlarımız sayesinde evlerimizde rahat uyumaktayız” demişti.

Salihi, “Türkmeneli, Türkmen askerler sayesinde IŞİD ve PKK’dan temizlenmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

SALİHİ AİLESİ TÜRKLÜK MÜCADELESİ VERDİ

Erşat Salihi 1959 yılında Kerkük’ün Musalla Mahallesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kerkük’te tamamladı. 1978’de Bağdat Üniversitesi Fen Fakültesi’ni kazandı. Ortaokul yıllarından itibaren Türkmen Milli Hareketleri içerisinde yer aldı. Üniversite döneminde faaliyetlerine devam etti. Bu faaliyetleri nedeniyle 1979 yılında “Türkmen Milli Hareketlerine katılmak” suçuyla Saddam diktasında tarafından tutuklandı. 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 9 yıl Ebu Garib Hapishanesi’nde siyasi mahkum olarak kaldı. Erşat Salihi’nin ağabeyi de Saddam Rejimi tarafından idam edildi. Ailesi, Kerkük’ten Irak’ın güneyindeki vilayetlere sürgün edildi. Tüm yaşananlar sırasında Salihi ‘’TÜRKÜM’’ dedi.

ZORDUR ORTADOĞU’DA TÜRKMEN OLMAK

Günümüzde Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da yaklaşık 10 milyon Türkmen yaşıyor. Savaş ve çatışma şartlarından yerlerinden edilen Türkmenler her dikta dan her çatışmadan en fazla etkilenen millet oldular. Türkiye’ye anavatana bağlılıklarından dolayı hep hedefteler. Bozkurt işareti onlar için “Ben TÜRKÜM” demek. Kerkük yürekleri Türklükle atan insanların şehridir. Erşat Salihi bugün PKK-DEAŞ-FETÖ ve birçok güç odağının hedefinde olan isimdir. Irak Türkmenlerinin lideridir. Bugün bizler Anadolu’dan yüksek sesle “Ne Mutlu Türküm” diyebiliyoruz. Bağımsız bayrağımızın altında gururla. Bunun yanında Kerkük’ten bozkurt yaparak “TÜRKÜM” demek ne kadar kıymetlidir siz düşünün. Erşat Salihi siyasi kimliğinin yanı sıra bir DAVA adamıdır. Irak Türkleri için yaşayan Denktaş’tır.. Arşivlere bakın ikisi de bozkurt yapmış. Evet bugün Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan mücadelesi veren Türkiye Denktaş ve dava arkadaşlarının mücadelesini unutamaz.  Yine bayrakları masmavi al yıldızlı olan Irak Türkmenleri var. Kıbrıs Türklerinin bayrağındaki iki çizgi ile Irak Türklerinin bayrağındaki iki çizgi “Mısak-ı Milli” sınırlarının ifadesidir.

Adı Türkiye, bayrağının adı Türk bayrağı, milletinin adı Türk olan, ordusuna Türk ordusu denen, milli takımın adı Türk Milli takımı olan bu vatanda bir Türkmen neden bozkurt yaptı diye eleştirmek.. düşünülmesi gereken bir soru.. Ne mutlu onlara ki Türklüklerini asla unutmadılar. İyi ki Türkmenler var.