​OY VER!

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bugün ülkemizin 13. Cumhurbaşkanlığı yarışının ikinci turunda bir tarafta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, diğer tarafta ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu stresli ve heyecanlı birkaç saatin içine girdiler.

Sevgili gençler; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere geçmişten mesajı var; “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.” Tam bundan 100 yıl önce Ulu önderimiz ve silah arkadaşları bu vatan için türlü zorluklara göğüs gerip bu toprakları ve Cumhuriyeti bizlere emanet ettiler. Ve bugün senin bu emanet için vatandaşlık görevini yerine getirmen, gidip oyunu kullanman gerekiyor. Bugünden itibaren ülkemizde; ‘yaa altı üstü bir oy, ne olacak ki aman boş ver’ diye bir rahatlık, boş vermişlik olmamalı. Nasıl ki askerlik vatani bir görev ise, oy vermek de aynı derecede vatani bir görevdir. Ama lütfen bu durum bedelli askerlik ile karıştırılmasın. 

Bugün ülkemizin 13. Cumhurbaşkanlığı yarışının ikinci turunda bir tarafta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, diğer tarafta ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu stresli ve heyecanlı birkaç saatin içine girdiler. Artık son düzlüğe girdik. Tekrar tekrar yineliyorum. Gençler size sesleniyorum. Ne olur demeyin bu ülkede yaşadığınız müddetçe seçme ve seçilme hakkınızı kullanmak zorundasınız. Yarınlarınız için, sizden sonra gelecek nesil için, hatta kendi çocuklarınız için bugün hepinizin sandıklarda uzun kuyruklar oluşturmasını bekliyorum. Tercihiniz kim olursa olsun, bakış açınız ne olursa olsun, beklentiniz ne olursa olsun lütfen bugünü sakın hafife almayın. 

6 Şubat’tan beri ülke olarak gergin ve üzgün günler geçirdik. Birlik olmak için çabaladık. Ve bugün de birlikteliğimizi sağlamalıyız. 

Özellikle yaşanan bu deprem felaketinden sonra hepimizin mental olarak dinlenmeye, arınmaya çok ihtiyacı var. Umarım bugün bu turun galibi ülkemiz ve bayrağımız için en hayırlı ve çok hizmet edecek kişi olur. 

Lütfen ne olacak deme oy ver!