"OYUNU İSTEDİM" 

Neşe BERBER 14 Oca 2019

Neşe BERBER
'TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu telefonla aradı' haberi bir anda gündemi etkileyen, herkesin konuştuğu bir haber oldu. Yıldırım'ın İmamoğlu'na telefon açması neden bu kadar çok konuşulmuştu?

Diğer taraftan en çok dikkatimi çeken, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylığı açıklandığı andan itibaren medyaya verdiği tüm röportajlarda “Tanısa beni sever” cümlesini ne kadar sık kullandığı…

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Merkel beni aradı, Binali Bey'i İstanbul'a aday göstermişiniz dedi. CHP bir ilçe belediye başkanını İstanbul'a aday gösteriyor. Bunların vizyonu bu kadar" sözlerine de "Sayın Merkel beni tanımıyor olabilir ama tanısa en çok beni sever" demesi daha önce duyduklarımın üstüne tuz biber oldu.

İmamoğlu neden sürekli her konuşmasında “beni tanısalar sever” diyordu?

İmamoğlu, kendini anlatmaya, sevdirmeye çaba gösterirken, Yıldırım’ın doğallığı, halkın tanıdığı, sevdiği bir isim olması ise İmamoğlu’nu en zorlayan konu oluyor.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile telefonda görüşmesi seçim içinde alışagelmiş sert söylemlere alışmış seçmenin, bugüne kadar kavgadan beslenen bir kesimi hiç ama hiç mutlu etmedi.

Sert söylemlerden nemalanan bazı kesimler Yıldırım’ın bu telefonu ile büyük hayal kırıklığı yaşamış olmalı ki, bundan memnun olmadıklarını dile getirmişler. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu arayarak nasıl bir seçim strateji yürüteceğini önceden ortaya koymuş oldu ve sertlikten yana olanların önünü şimdiden keserek, kavga bekleyenleri ters köşe yaptı ve kavgadan besleneceklerin bütün umudunu kırdı. Bu saatten sonra bunu hala yapacak olanların art niyetli oldukları artık gözler önüne serilmiş oldu.

Geçen hafta Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu isteyerek görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Oyunu istedim" derken gülümsemekten kendini alamadı.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme sonrası “İstanbul'u konuştuğumuz, İstanbul ile ilgili tecrübelerini, önerilerini ve tavsiyelerini dinlediğimiz bir görüşme oldu. Bence çok kıymetli anekdotları vardı, kendilerinin aktardığı ve faydalanacağımız. Bizim dileğimiz İstanbul'da en az hata ile hatasız bir dönemi ve süreci başlatmak. Bu manada faydalı, güzel bir görüşme olmuştur. Bu güzel sohbet imkanını sağladığı için Sayın Cumhurbaşkanı'na çok teşekkür ediyorum.” demesi gösteriyor ki, siyasi kariyerine büyük bir deneyim katacağı…