Vakıf Katılım web

ÖZHASEKİ İSMİ AĞIR BASIYOR AMA…

Neşe BERBER 19 Kas 2018

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
İktidar partisi AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Başkan adayı için ağır basan isim eski Kayseri Belediye Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki.

Ana muhalefet partisi CHP'de başkent için en çok konuşulan isim ise MHP'nin eski Ankara Belediye başkan adayı Mansur Yavaş. Öte yandan, AK Parti'de Ankara için alternatif olarak bir ses daha yükselir oldu, bu isim Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk. 15 Temmuz hain FETÖ kalkışması sırasında gösterdiği örnek direniş nedeni ile "Kahraman" ismini alan Kazan ilçesinin belediye başkanı Lokman Ertürk. 

Kulislerde, geçtiğimiz yerel seçimlerde, muhalefetin ortak adayı olan Mansur Yavaş'ın seçimi kaybetmesine karşın, gösterdiği başarılı performansın "kenti tanıyan bir isim olmasından kaynaklandığı" yorumu yapılıyor. Bu nedenle de Ankara için, kenti yakından tanıyan şehrin dinamiklerini bilen Ankaralı bir ismin başarılı performans gösterebileceği değerlendirmesinde bulunuluyor. Lokman Ertürk’ün tanınırlığı sadece Ankara ile sınırlı kalmamış, 15 Temmuz hain darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’nü darbecilere karşı Kahramankazanlıların verdiği mücadelede etkin rol oynaması da isminin bilinirliğini artırmış gözüküyor.

Melih Gökçek’ten boşalan koltuğa kimin oturacağının belirlenmeye çalışıldığı günlerde Lokman Ertürk ismi ortaya atılmıştı. Ancak büyükşehir belediye başkanlığına Mustafa Tuna göreve getirilmişti.

Ayrıca, büyükşehir için, bakanlık tecrübesi de olan Mehmet Özhaseki'nin şu anda ön plana çıkması nedeniyle, Başkent'e alternatif olarak düşünülen üç döneme takılan Lokman Ertürk'ün, Ankara'nın önemli ilçelerinden Yenimahalle'de ya da başka bir ilçeden aday gösterilebileceği de belirtiliyor.

31 Mart 2019’da yapılacak seçimlerde ilçelerimizi, illerimizi ve büyükşehirlerimizi emanet edeceğimiz başkanlar kim olacaksa, bunun en doğru isimler olması halkın isteği. Başkanların halkı için çalışmasını, mütevazi insanlar olmasını, şehrine proje üreten, katkı koyan, ülkesinin ekonomisi için çalışan, yük olan değil yük alan isimler olması herkesin ortak isteği.

Ancak partilerin gözden kaçırmaması gereken ve daha da önemli can alıcı husus ise, seçmenin nasıl bir aday görmek istediği ve hangi nedenle oy vereceği. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde kimlerin hangi partilerden büyükşehir belediye başkanlığı için aday gösterileceği, aday olan bu kişilerin hangi kriterler baz alınarak belirleneceği çok ama çok önemli. Lakin, AK Parti için Ankara ve İstanbul seçimi çok önem arz ediyor. Kesin kazanacağı isimler ile seçime gireceği herkes için aşikar.