Vakıf Katılım web

PANDEMİ OUT GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ İN

Yonca ORTAN 24 Nis 2022

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Pandemi bizi maskeye mecbur tuttuğu günlerin başlangıcı itibariyle gözlüklerle aramız bozuldu.

Pandemi bizi maskeye mecbur tuttuğu günlerin başlangıcı itibariyle gözlüklerle aramız bozuldu. Hem maske hem gözlük kullanmak aynı anda mümkün olamadı çünkü maske kullanımı gözlükte buhara neden oluyordu. Bu sorun mecburi optik gözlük kullanımını vurmasa da güneş gözlüğü satışları ciddi şekilde geriledi. O günler yavaş yavaş geride kalmaya başladı ve güneş gözlükleri tekrar hayatımıza geri dönüş yaptı. Bu durumda bu sene güneş gözlüğü trendlerine bir bakalım.


2022 güneş gözlüğü modası

Güneş gözlükleri küçük bir aksesuar olabilir, ancak büyük bir etkiye sahiptir. Harika bir güneş gözlüğü yüzünüzü, tarzınızı ve hatta hayata bakışınızı değiştirebilir. Dahası, güneşin UV ışınlarına karşı bir bariyer olarak çalışarak göz sağlığınızı korur. Elbette, tüm bunlar kadar son trendleri takip etmek de önemli. 2022 yılının güneş gözlüğü trendlerine baktığımızda birçok ünlü firmanın canlandırıcı yeni ayrıntıları, eski klasikleri ve ilginç trendleri birleştiren şık modelleri piyasaya sürdüğünü görüyoruz.

Çoğu ünlü güneş gözlüğü markası, ürünlerini 4 mevsimde de kullanılabilecek şekilde tasarlayıp üretiyor. Çünkü güneş gözlükleri yalnızca yaz aylarında değil, kış dahil yılın tüm mevsimlerinde güneşin zararlı UV ışınlarından gözleri koruyor.

Yeni sezon güneş gözlüğü modellerinde bu yıl birçok farklı tarzda ürün olduğunu görüyoruz. Kristal taşlarla süslenmiş çerçeveler, cezbedici canlı renklerde camlar, desenli ve farklı tasarımlar birçok ünlü markanın vitrininde yerini aldı bile.

Kaliteli güneş gözlüğü kullanmanın önemi

Güneş gözlükleri kadınlar için muhteşem bir aksesuardır ve dış görünüşe zarif bir katkı sağlar. Ayrıca gözlerin güneş ışınlarından korunmasını sağlayan önemli bir koruma işlevine sahiptir. Bu nedenle, güneş gözlüklerinin kalitesi mükemmel olmalı ve yalnızca güvenilir mağazalardan almaya özen gösterilmelidir.

Yeterli koruma işlevine sahip olmayan düşük kaliteli güneş gözlüğü satın alırsanız göz hasarı yaşayabileceğinizi muhtemelen biliyorsunuzdur. Sonuçta, camların rengi çok karanlık olsa bile bu durumun güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma yetenekleriyle ilgisi yoktur. En koyu renk camların bile güneşin zararlı ışınlarından yüzde 100 koruma garantisi vermediğini bilmelisiniz. Camların transfer derecesini ve koruyucu özelliklerini satın aldığınız mağazanın yetkilisine sorarak bilgi alabilirsiniz.

Dört ayrı gözlük kategorisi vardır; kategori 1: düşük koruma faktörü, kategori 4: en yüksek koruma faktörü. Ayrıca seçkin polarize camlar sudan, sıcak asfalttan ve hatta kardan gelen parlak yansımalar için idealdir. Diğer yandan camların rengi de önemlidir. Örneğin, sürüş için sarı ve kahverengi camlar yerinde bir tercih olurken, sıcak tropik iklimlerde tatil havası işin yeşil ve mavi lensler daha uygun olacaktır. Bu arada, siyah renk camlar her şekilde kullanabildiğinden bu klasikten bahsetmiyorum bile.

Ünlü gözlük markalarının, logolarını gözlük camlarının üst kenarına basmalarına ya da cama firma adını yazmalarına artık hepimiz aşinayız. 2022 gözlük modellerine baktığımızda üreticiler bu konuyu bir tık ileriye taşımış gibi görünüyor. Yeni sezon güneş gözlüklerinin çerçevelerinde büyük puntolarla yazılmış marka isimleri görürseniz hiç şaşırmayın.

Dünyanın en ünlü güneş gözlüğü markaları

Malumunuz gözler hassas organlardır ve sahte ürünler yüzünden ciddi görme sorunlarına varan problemler yaşanabilir. Bu sebeple alışverişlerinizde ünlü markaları tercih etmenizi öneriyoruz. Aşağıda dünyanın en ünlü güneş gözlüğü üreticilerini bulabilirsiniz. (Liste alfabetik olarak A’dan Z’ye ilerlemektedir.)

Armani Exchange, Boss, Burberry, Bvlgari, Calvin Klein, Carrera, C-LINE, Disney, Dolce Gabbana, Emporio Armani, Giorgio Armani, Gucci, Guess, Heritage, Hugo, Inesta, INSTYLE, Italia Independent, Jimmy Choo, Julius, Louis Vuitton, Lacoste, Marc Jacobs, Michael Kors, Miu Miu, Mustang, Nike, Osse, Persol, Polaroid, Polaroid Kids, Police, Prada, Puma, Ralph, Ray-Ban, Ray-Ban Junior, Seen, Seen Kids, Sensaya, Solaris, Solaris Kids, Tom Ford, Tommy Hilfiger, Top Ten, Unofficial, Vogue.