PATİLİ DOSTLARIMIZ İÇİN

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği, kısa adıyla HAÇİKO kimdir gelin birlikte bakalım.

Sevgili gazeteci büyüğüm Bülent Kocabıyık’ın kurmuş Motivasyon Korona isimli WhatsApp grubunda bundan aylar önce sokakta bulduğumuz yavru kediye yuva ararken Ömür Gedik, Semih Hazar, Selin Boronkay ve Arsevi Yeter’in beni bir anda kandırabilmeleri sayesinde yuva aradığım yavru evimizin gözbebeği oldu. Geriye bakıp düşündükçe 34 yıl boyunca asla hiçbir kediye dokunmamış, o sevgiden uzak yaşamış olmak gerçekten inanılır gibi değil. Bundan 1 ay önce belki sokakta beslediğimiz kedilerin hasta yavruları için ne yapabilirim acaba diye telaşlanırken imdadıma Semih Hazar ve Ömür Gedik koştu.

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği, kısa adıyla HAÇİKO kimdir gelin birlikte bakalım. ‘Ülkemizde hayvan hakları ve onların korunmasıyla ilgili tüm boyutlarda çalışan, kamuyu etkilemede ve topluma hayvan hakları konusunda ilham verebilen en güvenilir dernek olma hedefindeki Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği, HAÇİKO, 2010 yılında Ömür Gedik tarafından kuruldu. Doğal hayatından uzaklaştırılmış, türden bağımsız tüm hayvanların korunması ve refahlarının artırılmasıyla onların doğal yaşam ortamlarına geri kazandırılmasını hedeflemektedir.

Yardıma muhtaç hayvanların beslenmeleri, bakım ve tedavilerinin sağlanmasına öncülük etmek, örnek olmak ve kamuoyunun ilgisini bu hayvanlara çekmek için uğraş vermektedir. Ayrıca hayvan haklarının ilgili yasa ve düzenlemelerde olması gerektiği gibi yer alması için çalışmakta ve konuşamayan dünya ortaklarımızın sesi de olma kararlılığındadır.’

Ben bu farkındalığı neden bu kadar geç edindiğim için inanın çok üzgünüm ama siz de benim gibi geç de olsa sokaktaki dostlarımız için bir şeyler yapabilirsiniz. HAÇİKO’nun bu konuda gönüllü üyelikleri, özel gün bağışları ve mama bağışı gibi yardım hareketleri mevcut. Yasal olarak Hayvan Hakları Yasası yürürlüğe girene kadar siz de sevimli dostlarımızın eli, gözü, kurtarıcısı olmak istemez misiniz?